Rekordlav styringsrente på 0,48%

Styringsrenten Euríbor er nå på et minimumsnivå. Den har aldri vært lavere siden den ble innført i 2001. Mai-måned ble avsluttet med en Euribor på 0,48%, en tredjedel av hva den var for ett år siden da den lå på 1,266%. Dette er gode nyheter for lånekunder, og bankene ser nå sitt snitt til å øke egen gevinst.

Tekst: Bente Puig

Bare de siste tre månedene har bankene i Spania økt sin andel av utlånsrenten med 0,5%. En ordinær lånekunde med 150 000 euro i lån over 25 år, vil nå spare 620 euro årlig på nedgangen. Det er ikke alle som kan nyte godt av rentenedgangen. De som har klausulen «suelo» i sin lånekontrakt har ingen utbytte av nedgangen, da dette betyr et minimumstak for utlånsrenten som pleier å ligge på rundt 3%.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Bankbrukerforeningen regner med at det i Spania finnes 4 millioner lån med denne klausulen. Det forventes ytterligere nedgang i styringsrenten fremover.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler