Reiser i Spania under Koronavirus

I disse vanskelige tider hvor ting forandrer seg raskt, er det vanskelig å ta beslutningen om å holde reiseplanene dine og nyte besøket ditt i Spania eller utsette / avbestille det. Så er Spania trygt å reise til akkurat nå? Hvordan utvikler koronavirus seg i de forskjellige byene, og hvilke er de oppdaterte COVID19 spanske lockdown-begrensningene? Alt du trenger vite om reise i Spania under Koronavirus.

På det nåværende tidspunkt er det reisebegrensninger. Du kan sjekke de mest oppdaterte for Spania på det offisielle spanske regjerings nettstedet.

Regjeringen har utvidet begrensningene for utenlandske reisende tilgang til havner og flyplasser. På denne måten vil tilgang bare gis til spanjoler eller innbyggere i Spania, i Den europeiske union og i land tilknyttet Schengen-området som beviser at de kommer tilbake til hjemstedet. Innehavere av et langtidsvisum utstedt av en EU-stat eller Schengen-området de har rett til, kan også få tilgang gjennom disse grensepunktene.

Hvor lenge vil dette vare?

Spørsmålet alle stiller seg er når vil dette være over og normalt liv kan gjenopptas? Dessverre er det ikke noe enkelt svar. Det beste vi kan gjøre er å analysere hvordan situasjonen har utviklet seg over tid:

Den 14. mars kunngjorde den spanske statsministeren Pedro Sánchez adopsjonen av den såkalte ‘State of Alarm’ -protokollen, et eksepsjonelt tiltak i en periode på 15 dager for å bekjempe spredning av koronavirusinfeksjoner blant befolkningen. I henhold til artikkel 116.2 i den spanske grunnloven er det mulig å erklære “alarmsituasjonen når sanitærkriser antar alvorlige endringer i normaliteten”. Når den er blitt aktivert, kan regjeringen begrense sirkulasjonen eller tilstedeværelsen av personer eller kjøretøy, midlertidig rekvisisjon av alle slags eiendeler og begrense eller rasjonere bruken av tjenester.

  1. mars kunngjorde den spanske statsministeren Pedro Sánchez forlengelsen av den landsomfattende lockdownen til 11. april.
  2. april kunngjorde den spanske statsministeren Pedro Sánchez den andre forlengelsen av den landsomfattende lockdownen fram til 26. april.
  3. april har National Congress of Deputies godkjent den tredje utvidelsen av Lockdown til 10. mai, med lettelser ettersom antall dødsfall på grunn av Coronavirus synker.

Hvilke er lockdown-begrensningene som er tatt for å stoppe COVID-19 i Spania?


Her kan du finne det offisielle dokumentet med alle tiltakene som er tatt (på spansk, ettersom det er et offisielt dokument): Det kongelige resolusjon 463/2020 av 14. mars, som erklærer alarmstatus for håndtering av helsekrisesituasjonen forårsaket av COVID -19. Disse begrensningene var gyldige i en innledende periode på 15 dager, som er utvidet av parlamentet.

Nedenfor finner du de viktigste tiltakene som er tatt for å stoppe spredning av Koronavirus i Spania.

Viktigste tiltakene som er tatt for a stoppe spredning av Koronavirus i Spania

  1. Begrensninger i bevegelsesfrihet og lettelser i Spania Lockdown-begrensninger fra 26. april
    I løpet av gyldigheten av State of Alarm eller COVID-19 Lockdown vil borgere og kjøretøy bare kunne sirkulere langs veiene for offentlig bruk for å gå til legen, kjøpe dagligvarer, gå på jobb, reise hjem, hjelpe eldre og omsorg for eldre og mindreårige eller annen force majeure.

Viktig oppdatering: Etter å ha tillatt barn opp til 14 år å forlate hjemmene sine i en time om dagen med en voksen 26. april, har den spanske regjeringen kunngjort at fra 2. mai vil alle få lov til å utøve individuell idrett eller gå på en gå som følger:

Fra 06.00 til 10.00 og fra kl. 20.00 til 23.00: individuell idrett og turer for voksne (14 til 70 år).
Fra klokka 10 til 12 og fra klokken 19 til 20: over 70 år og avhengige mennesker.
Fra klokken 12 til 19: barn under 14 år, ledsaget av bare en voksen.

2. Begrensninger i kommersiell virksomhet, catering og fritid i Spania på grunn av Coronavirus Lockdown i Spania
Stenging av virksomheter som utfører offentlig virksomhet, bortsett fra distribusjon av mat og nødvendigheter, ingen offentlige show (kino, teater, festivaler …) eller fritidsaktiviteter (sport, museer …).

3. Begrensninger i transport, handel og grensestenging under Lockdown i Spania
Flyplassene og havneinfrastrukturen var åpen frem til 22. mars 2020 for kommersiell bruk, for å sikre at alle kan reise hjem igjen. Fram til 22. mars 2020 vil mulige avbestillinger av fly eller båttur bestemmes av reisebegrensningene i hjemlandet ditt mot Spania og / eller selskapet du reiser med.

23.mars utvides også grensene til havner og flyplasser, ikke bare i Spania, men i hele den europeiske unionen. Regjeringen har utvidet begrensningene for utenlandske reisende tilgang til havner og flyplasser. På denne måten vil tilgang bare gis til spanjoler eller andre europeiske borgere som vender hjem.

Tips til aktiviteter i hjemmet mens man venter

Mens vi alle elsker å få frisk luft og solskinn, blir du noen ganger som i disse kononatider tvunget til å isolere deg selv hjemme. Her er noen tips til gode aktiviteter:

  • Arranger din egen filmfestival – Noe av det morsomste du kan gjøre er a sette opp en egen liste over noen klassikere, gamle (Singin ‘in the Rain) og nye filmer. La barna legge til noen favoritter og ha en maratonvisning. Moro for hele familien.
  • Planlegg en ferie til Spania etter koronakrisen –  Selv om du ikke kan reise til Spania enda, kan du fremdeles drømme om en badeby eller en fantastisk fjelltur i Spania. På denne maten kan du finne ut hva du virkelig savner i Spania, og inkludere alt du liker og har savnet i din neste reise. Skriv en liste over hvor du vil bo, og hva du skal gjøre av aktiviteter osv.
  • Bruk tid til å slappe av og bare ta livet helt med ro – Noen ganger trenger man ro og slappe av med en god bok eller noen morsomme spill. Da burde du utnytte tiden godt na mens du kan, det kommer fort en hverdag igjen med jobb og stress. På casino-planet finner du plenty av spill og underholdning.
  • Bestill mat fra en lokal restaurant som tilbyr hjemmelevering – I disse koronadager er det viktig å støtte foretningene og restaurantene i ditt lokal. Prøv en restaurant som du ikke har prøv før, kanskje du oppdager en ny favoritt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *