Reiselysten tilbake på topp i Norge

De siste årene har vært krevende for mange, men endelig begynner flyene sørover igjen å fylles med solsultne nordmenn. Da er det ingen land som kan måle seg med norges favoritten Spania, hvor mer enn 900.000 nordmenn årlig reiser for å finne solfylte strender og blått hav.

Spesielt Gran Canaria har lenge vært den foretrukne destinasjonen for nordmenn som ønsker seg ferie i solfylte omgivelser. Dette skyldes gjerne at Spania har en kultur og samfunnsøkonomisk situasjon som i stor grad ligner den vi har her hjemme. Dette er også resultatet av at mange nordmenn har valgt å flytte permanent til nettopp Spania.

Imidlertid finnes det også noen forskjeller som mange nordmenn nyter godt av når de reiser til Spania. Myndighetene i landet valgte nemlig å regulere spillmarkedet, noe som betyr at du fritt kan spille på oddsen og andre pengespill mens du nyter late dager på stranden. Her har Spania gjort en rekke tiltak som har gjort det attraktivt for norske spillere.

Hva er forskjellen på det spanske- og norske spillmarkedet?

Den største forskjellen mellom det norske og spanske spillmarkedet, er at det spanske i dag er regulert. Dette betyr at selskaper som har utstedt en lisens fra landets myndigheter, kan tilby sine spill fritt i markedet. For oss spillere betyr dette at myndighetene ved hjelp av strenge krav om kvalitet og rettferdig spill, kan kontrollere at det kun er seriøse aktører som for en slik lisens.

I Norge derimot har myndighetene helt siden 1948 hatt et monopol på pengespill gjennom Norsk Tipping og Rikstoto. Det har vært flere høringer de siste årene, og senest i 2021 bekreftet Høyre som da satt i regjering, at myndighetene ville forlenge denne monopolist løsningen for ytterligere en periode. Dette kom ikke som noe sjokk, men det bekreftet at norske myndigheter er mer opptatt av å ivareta egne inntekter, enn å gi norske spillere et best mulig tilbud.

Det er nemlig ingen hemmelighet at den tjenesten Norsk Tipping tilbyr i Norge, ikke kan sammenlignes med tilsvarende internasjonale aktører verken på kvalitet eller utvalg av spill. Dette betyr også at Norge i dag er en av svært få land som fortsatt har et statlig monopol på pengespill innad i EU. Både Sverige og Danmark har regulert sine egne markedet, noe som gjør støttespillerne til Norge stadig færre.

Veien videre for norske spill

Det skjer stadig nye utviklinger gjennom regulatoriske endringer, noe vi forventer at også vil prege fremtiden. Vi håper derfor at norske myndigheter kan hente inspirasjon fra land som Spania og Danmark, og finne en bedre løsning for det fremtidige spillmarkedet i Norge. Heldigvis har vi flere muligheter frem til dette skulle skje, og de færreste av oss er trist over å måtte reise til et solfylt land som Spania for å spille på våre favoritter fra en solfylt strand rundt middelhavet. Bare husk godt med solkrem før du logger deg på.

Leave a Reply

Your email address will not be published.