Redusert skatt for unge næringsdrivende

Arbeidsminister Fátima Báñez la nylig frem en plan om strakstiltak som skal få sving på økonomien og arbeids-markedet i Spania.

Tekst: Bente Puig

Det er snakk om å redusere den sosiale månedsav-giften for selvstendig næringsdriv-ende fra 265 til 50 euro de første seks månedene. Ministeren understreker at tiltaket er ment for unge under 30 år som ønsker å starte egen bedrift. Tiltaket vil se dagens lys innen kort tid, og er bare ett av flere for å styrke arbeidsmarkedet for unge i Spania. -Dette er en god måte å komme ut av krisen, og gir unge mulighet for en rask inngang til arbeidsmarkedet.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Regjeringens prioritet er arbeidsmarkedet, og arbeidsplasser er det næringsdrivende som skaper, uttaler Báñez som ber EUs arbeidsminister, Laszlo Andor, om støtte til prosjektet. – Spania har alltid vært solidarisk når andre har trengt vår støtte. Nå som Spania mer enn noen-sinne viser at vi fortjener det, venter vi støtte for å komme ut av denne kris-esituasjonen. Jo større prisen er, desto flere reformer trenger vi, mer Europa og mer solidaritet, sier Báñez.Leave a Reply

Your email address will not be published.