Rafael Blasco siktet for svindel

En tidligere regionråd i Valencia, Rafael Blasco er mistenkt for korrupsjon i seks forskjellige saker.

Tekst: Tom Bjørnø

Han må nå stå foran dommerne i Valencias høyesterett. Rafael Blasco er arkitekten bak den såkalte Valencialoven, eller LRAU, der utbyggere ble gitt anledning til å overkjøre små tomtebesittere dersom de klarte å tilrive seg mer enn 50 prosent av et potensielt utbyggingsområde. Med loven i hånd kunne han da tvangs-ekspropriere naboenes eiendommer til spottpriser.

Nå sitter Blasco selv i garnet etter at han er siktet for å ha tilegnet seg mer enn 6 millioner euro fra regionens bistandsbudsjett beregnet på utviklingsland.

Rettssaken starter 18. oktober og tiltalen går ut på svindel, umoral, bestikkelser, misbruk av offentlige midler og forfalskning av dokumenter.

Rafael Blasco var en av tidligere regions president Fransisco Camps mest betrodde medarbeidere.


Denne artikkelen er tidligere publisert på nettsidene til Aktuelt Spania i 2012.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler