Puig Campana – Fjellet med hakket

Alle som bor i Marina Baja, området fra Altea til Finestrat, kan ikke unngå å legge merke til det merkelige, høye fjellet med det uforklarlige hakket. Fjellet heter Puig Campana og rager på sitt høyeste, hele 1410 meter over havet. Med sine imponerende fjellvegger, står det fram som et av de mest spektakulære fjell på Costa Blanca.

I området er det merket av en rekke løyper, og er en riktig godbit for fotturistentusiaster. Stillheten råder i dette fjellet, og turen går oppover uten hvileterreng. Veien opp er fin, og helt ufarlig, i hvert fall for folk med godt hjerte. Belønningen på toppen er enorm. En utsikt som helt kan ta pusten fra en.

Navnet Puig Campana kommer fra det valencianske ordet puig, som er bakke, eller fjell, og ”campana”, som betyr ”klokke”. Kikker man på fjellet, er det ikke vanskelig å forstå navnevalget.

En tur opp fjellet kan anbefales på det sterkeste. Man kan for eksempel gå opp på La Nucia siden og ned igjen på Finestraatsiden. Har man ingen som kan hente, er det mulig å ta bussen via Benidorm til La Nucia, eller omvendt. Det foreligger flere historier som forklarer det berømte hakket. Den mest kjente er om trollet i Spania som hadde en trollkone som ble syk og var avhengig av solen for å kunne leve. I sin fortvilelse tok trollgubben og sparket vekk en stor bit i fjellet, for å forlenge konas liv så lenge han klarte. Fjellbiten havnet et godt stykke utenfor Benidorm og er i dag den lille øya L`Illa, med båtforbindelse med feriedrabanten. Den skal passe perfekt i hullet trollet besørget.

Opplevelser og aktiviteter Costa Blanca


One thought on “Puig Campana – Fjellet med hakket

Leave a Reply

Your email address will not be published.