Problemene med Gibraltar fortsetter

Spania prøver å komme fram til en avtale når det gjelder fiskerettigheter utenfor Gibraltar, men forhandlingene har til nå vist liten framgang.

Tekst: Tom Bjørnø

Spania hevder at farvannet utenfor Gibraltar ikke er inkludert i Utrecht-avtalen, der Gibraltar blir underlagt Storbritannia. Den spanske regjeringen sier at de vil fortsette å beskytte spanske fiskere ved hjelp av Guardia Civil. De vil også vurdere tiltak mot Gibraltar dersom overgrepene mot spanske fiskere fortsetter.

Den politiske lederen for Gibraltar, såkalt førsteminister, Fabián Picardo, var i Sevilla i går for å prøve å komme fram til en avtale med sin spanske motpart, men resultatene var få.

Generalsekretæren i fiskedepartementet Carlos Dominguez, møtte representanter for fiskerne for kort tid siden, og konkluderte med at fisket i dette farvannet ikke kan gå som normalt. Lokalmyndighetene i Algeciras og La Linea understreker viktigheten av å ha et godt forhold til Gibralter, men de fleste av fiskerne utenfor Gibraltar kommer fra disse stedene.


Denne artikkelen er tidligere publisert på nettsidene til Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.