Prematur pubertet et økende problem

Pediatriforeningen i Spania (AEPap) er bekymret over utviklingen blant dagens barn, der prematur pubertet er et stadig større problem.

Tekst: Bente Puig

De siste ti årene har gjennomsnitts alder for pubertet økt fra 10,8 år til 9,8 år. De hevder at prematur pubertet er en sykdom, og at den i større grad rammer jentebarn. Det kan i følge foreningen kalles sykdom dersom puberteten opptrer før jentene er 8 år, og guttene 9 år. Prematur pubertet skal ha sammenheng med overvekt og fedme, samt en økning av barn adoptert fra andre land der underernæring er et stort problem. De underernærte barna legger ofte raskt på seg når de kommer til Spania, og risikoen for prematur pubertet er dermed større.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Eksperter mener også at miljøforurensning kan ha en innvirkning. Foreningen oppfordrer foreldre til å sørge for et variert og sunt kosthold for sine barn, og oppfordrer samtidig til å amme så lenge som mulig.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler