Praktiske reisetips for en perfekt ferie i Spania

Spania er et populært reisemål for nordmenn, enten man ønsker en storbyferie eller vil nyte strandlivet. Det er mye å se og oppleve i dette spennende landet, hvis man klarer å rive seg løs fra de vakre strendene.

Her er noen gode tips for deg som skal besøke Spania denne ferien.

Trygg oppbevaring av reisedokumentene

Overraskende nok er det mange turister som glemmer viktige reisedokumenter når de skal på ferie. Derfor er det lurt å investere i en mappe eller veske hvor du kan oppbevare slike dokumenter. Du får egne reisemapper som har flere separate lommer så du kan organisere identifikasjonsdokumenter, billetter og alt annet du trenger.

Du må først og fremst ha med deg pass og bankkort. Det er også lurt å ha med seg førerkortet, selv om du ikke planlegger å leie bil. Plutselig blir det forandring i planene og da er det kjedelig å ikke ha med førerkortet. Du bør ha med Europeisk Helsekort. Dette bestiller du fra Helsenorge og skulle du ha behov for medisinsk hjelp, viser du frem dette kortet.

Reisedokumenter om billetter og hotell reservasjoner er i dag tilgjengelig gjennom apper. Strengt tatt trenger man ikke lenger å ha med papirkopier. Det kan likevel være lurt å ha med noe skriftlig informasjon hvis mobilen skulle gå tom for strøm eller få tekniske problemer.

Ekstra mobildata

Det mest vanlig i dag er at mobilen kan brukes i utlandet, men noen abonnementer krever at du aktiverer et eget abonnement for utenlandsk bruk. Sjekk derfor detaljene i ditt abonnement. Bruker du vanligvis en del mobildata, for å spille på sider som f.eks. Norgescasino eller streame filmer, lønner det seg å se etter datapakker. Noen telefonselskaper tilbyr mobildata pakker spesielt tilpasset bruk i utlandet. Med en egen datapakke slipper du ubehagelige overraskelser når du kommer hjem.

Husk å pakke medisiner

Hodepine, kvalme og andre småplager kan fort dukke opp selv om du er på ferie. Apotekene i Spania har selvsagt medisiner, men det er ikke helt likt som i Norge. Derfor kan det lønne seg å ta med:

 • Paracet/Ibux (mot hodepine, feber osv.)
 • Idoform (mot reisesyke)
 • Imodium (mot diaré)
 • Pyrisept (sårvask)
 • Gnagsårplaster
 • Plaster
 • Myggspray

 • Kjøp de minste pakkene og husk å oppbevare tablettene i original emballasjen.

  Bruker du faste medisiner, som er reseptbelagt, må du ha med deg en attest fra legen din. Der spesifiserer legen hvilke medisiner det gjelder og at medisinene kun er til privat bruk. Husk at du også her bør oppbevare medisinene i original emballasjen.

  Pakk med ekstra lader

  De fleste av oss har med oss både nettbrett og mobil, kanskje også andre elektroniske enheter. Alle trenger strøm og det er krise hvis du plutselig står uten lademuligheter. Derfor kan det være lurt å ta med deg en ekstra ladekabel og gjerne kjøpe en ny kabel før reisen. Da unngår du at en slitt kabel ødelegger turen.

  Du kan kjøpe ladekabler i Spania, men det er ikke sikkert du finner en butikk som selger slikt utstyr rett i nærheten. En kabel tar liten plass og kan spare deg for mye ekstra stress.

  Husk våtservietter

  Våtservietter er en helt genial oppfinnelse og bør ligge i enhver koffert. Det er ikke alle typen du kan få gjennom sikkerhetskontrollen, så sjekk dette først. Uansett om du har den i kofferten eller i håndvesken, er dette perfekt å ha med på tur.

  Det er ikke alltid en vask lett tilgjengelig når du er ute og reiser. Da er våtservietter den perfekte løsningen. De er skånsom mot huden og perfekt til bruk på stranden. Bruk dem til å vaske hendene etter å ha smurt huden inn med solkrem, eller etter å ha spist.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.