Powernap Relaxia – Luksushvil til 11€ halvtimen

Å ta en powernap i løpet av arbeidsdagen har blitt mer og mer vanlig. Noen arbeidsplasser har innført hvilerom for de ansatte, mens andre har gjort business ut av det. I Wien har de nettopp åpnet søvnsenteret Reflexia Studio.

Tekst: Bente Puig

I en søvnig bakgate i Wien, bakenfor en gotisk kirke omringet av renaissance boliger finnes et luksus studio for forretningsfolk, turister og ellers de som trenger en powernap for å gjennomføre dagens gjøremål. For 11 euro halvtimen kan du hente krefter i lusuriøse omgivelser.

Eierne hevder dog at Reflexia Studio er mer enn et sted for å sove. Studioets massive originale bueganger og tykke vegger lukker omverdenen ute. Ikke mer enn satt dine føtter innenfor de hundre år gamle lokalene, møtes du med svak musikk, en stor tallerken med prociutto på en heftig brødblings, kaffe, te og læskedrikker, og en personlig og varsom oppvekking.

I dag er folks søvn en nødvendighet, ikke et produkt, sier eieren Peter Sch-urin til magasinet The Big Story, – vår oppgave er å endre på denne tankegangen.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Schurin beskriver studioet som et åndelig fitness center. Om timingen for en slik business er riktig, er neppe Wien en heftig storby med fullt kjør ala «the city that never sleeps». De fleste butikker er stengt på søndager. På fredager er arbeidsdagen over kl. 15.00 eller tidligere. Byen topper Merciers liste over de beste byene å bo i nettopp på grunn av fred og ro. Men innbyggertallet er 1,8 millioner, og noen lider nok av stress slik at et søvnstudio er på sin plass. Faktisk viser studier at stressrelaterte sykdommer koster Østerike 7 milliarder euro i året i behandlinger og sykemeldinger, og utbrenthet er et stadig økende problem.

Tjenestene ved Reflexia Studio er varierende av slag og pris. Halvtimen for 11 euro gjelder i et moderne rom med dunkel belysning, med liggestoler i sort skinn, separert med japanske skillevegger. Ønskes mer intimitet kan en times powernap gjøres på privat rom for 40 euro timen. Her kan du kobles til et apparat som måler hjertefrekvens og søvndybde.

For de som ikke ønsker å sove, men bare slappe av, finnes dataspill til rådighet, samt bøker for utlån. Eller du kan lene deg tilbake mens du nyter noe godt å drikke og spise for 6 euro. En kan også benytte hviletiden til meditasjon, med eller uten veileder.

Forruten åndelig pleie, tilbyr studioet forskjellige kurs, for eksempel i kaligrafi. De arrangerer også kulturelle innslag i form av utstillinger og musikalske innslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.