Politimann fra Alfaz del Pi tar gull i olympiske leker

Blant ti tusen deltakere fra hele verden, tok Carlos García to gull og en sølv under de olympiske leker for politi og brannvesen for to uker siden, og satte dermed Alfaz del Pi på verdenskartet.

TEKST OG FOTO: BENTE PUIG

Carlos har ikke mer enn akkurat kommet hjem fra de olympiske leker i New York, USA. Hjem den ene dagen, og rett på
pressekonferanse og jobb den andre.
– Jeg kom i forrige uke etter en ukes opphold i New York. De olympiske lekene varte i tre dager. Resten av tiden var jeg turist, sier Carlos og smiler. – Når jeg kom tilbake bar det rett til pressekonferanse og gratulasjoner fra politisjefen og rådhuset.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Det virker som om Carlos er “klovnen” på politistasjonen, alltid med et smil og en artig kommentar på lur. Kollegene er triviale og slår gjerne an en spøk. Bittelitt misunnelige, kan de ikke dy seg for å mobbe medaljevinneren, men på en positiv måte. Sammen sørger de for å fylle rommet med latter og spøk i en ellers så nøktern atmosfære som en politistasjon jo gjerne har. Klimaks blir nådd når Carlos poserer med medaljene.
– Nå føler jeg meg teit, sier han, – ta gode bilder så jeg ikke ser ut som en klovn, sier han og takker Gud for at vi bruker Photoshop før trykk.

Carlos har holdt på med karate helt siden han var ungdom, og har konkurrert siden 1992 i nasjonale og internasjonale mesterskap. Dette er første gang han har representert Alfaz del pi i den internasjonale olympiaden for politi og brannmenn. Det er også første gang han har deltatt i olympiadene, derfor desto større bragd å komme hjem med to gullmedaljer og en sølv.

Jeg ventet til jeg ble gammel med å slå til, ler 39-åringen, som vant gull i individuell karate, gull i karate på lag og sølv i kumite på lag. At en politimann fra vårt lokale kontor bærer Alfaz del Pi på podiet under de internasjonale olympiske leker, er en ære for byen og våre innbyggere, uttalte ordfører Vicente Arques under pressekonferansen der han også understreket den viktige jobben politiet gjør. Jeg vil takke politiet for deres daglige innsats. Og når vi har en mann som Carlos i vår stab, som presterer å vinne blant 10.000 politifolk og brannmenn, kan vi være stolte og gratulere han i innbyggernes navn.


Leave a Reply

Your email address will not be published.