Picassos elskerinne på auksjon

Et oljemaleri av Picasso, med elskerinnen Marie-Therese Walter som motiv, ble nylig solgt for 28,6 millioner euro ved auksjonshuset Sotheby´s i London.

Tekst: Bente Puig

Dette var under forventet pris. Auksjonshuset hadde regnet med mellom 28,7 og 41 millioner for verket. Maleriet «Femme assise près d’une fenêtre» ble laget i 1932 ved Picassos atelier og elskovsrede i Boisgeloup utenfor Paris. Dette ble Picassos stjerneverk innen impressionist art og modern art. I 2010 ble Picassos «Desnudo, Hojas Verdes y Busto» fra 1932 solgt for 81,9 millioner euro i New York. Picasso-maleriet «Muchacho con Pipa» fra 1904 oppnådde 74,1 millioner euro i 2004.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Under ausjonen i London ble også den spanske kunstneren Joan Mirós ”Femme revant de l’evasion” solgt for 9,6 millioner euro. Dette var et maleri som Miró laget i 1945, og som ikke har vært på markedet siden da.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler