Patentert Alzheimer – vaksine

Ved forskningssenteret Biomédica EuroEspes har de utviklet den første vaksinen som kan forebygge Alzheimer. Dr. Ramón Cacabelos ved senteret har tatt patent på vaksinen, og vil produsere denne i USA.

Tekst: Bente Puig

Vaksinen heter EB-101, og resultatene etter dyreforsøk er oppsiktsvekkende. Doktoren understreker at vaksinen ikke fornyer døde nevroner, men at den forhindrer videre utvikling av sykdommen. De neste 6-10 årene skal vaksinens effekter kartlegges og godkjennes før den kan brukes i medisinsk behandling. I Spania lider mellom en halv million og 1,3 millioner mennesker av Alzheimer, med en hyppighet på 1% blant eldre over 65 år og 25% blant eldre over 85 år. Med den forventede foreldingen av befolkningen de neste 50 årene, vil antall pasienter med Alzheimer firedobles. Hver pasient koster samfunnet 22.000 euro i året.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Ifølge presidenten i Fun-dación Fernández-Cruz, og katedrat i medisin ved Complutense-universitetet i Madrid, Arturo Fernández Cruz, lider hele 36 millioner mennesker av Alzheimer verden over. Man regner med at tallet vil være 66 millioner i 2030, og 115 millioner i 2050.

Fernández-Cruz understreker at det brukes 23 ganger mindre penger på forskning og behandling av Alzheimer enn på AIDS, og 12 ganger mindre enn det brukes på kreft. 10% av kostnadene ved behandling av Alzheimer er medisiner. Eksperter mener at den nye vaksinen er et viktig ledd i bekjempelsen av denne sykdommen, og understreker at mellom 60 og 68% av pasientene bruker medisiner de ikke har noen nytte av fordi det
ikke finnes noe annet på markedet.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler