Pass på hundens munnhygiene

80 prosent av hunder i Norge lider av dårlig munnhelse, og det er ingen grunn til å tro at situasjonen er annerledes i Spania.

Mange får ikke nødvendig behandling, fordi eieren ikke er oppmerksom på problemet. Tannstein og råte er vanlig, gjerne ledsaget av dårlig ånde. En god hundeeiers mål må være å øke hunders velvære og redusere plagene de utsettes for på grunn av dårlig munnhelse.

Tannkjøttsykdommer er svært vanlig hos voksne hunder. Munnproblemer kan være svært plagsomt, og vi er opptatt av å bedre hunders munnhelse. Målet vårt er at hundeeiere skal bli mer oppmerksomme på problemet, og gi hundene nødvendig behandling og omsorg, sier Sigbjørn H. Storli ved Lørenskog Dyreklinikk, en av Norges fremste veterinærer på munnhelse.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Hunder er svært utsatt for tannproblemer som plakk, som er et bakteriebelegg på tennene. Plakk som ikke fjernes av veterinær fører til tannstein, og bakterier kan angripe hundens tannkjøtt. I alvorlige tilfeller kan tennene løsne og falle ut. Det er ofte vanskelig å oppdage disse problemene. Hundeeiere bør være oppmerksomme på tegn som dårlig ånde, blødninger i tannkjøttet, eller at hunden bare tygger med en side av munnen.

En hundetannbørste med spesial tannkrem for hunder er godt forebyggende. En god rutine og forebyggende tiltak er også å gi hunden tyggebein regelmessig. Det kan vaere et godt supplement til normal tannhygiene. Det er vitenskapelig bevist at tyggebein minsker utvikling av tannstein med opp til 80 prosent. Den er også i prinsippet fettfri.


Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania utgave 19 i 2011.
Leave a Reply

Your email address will not be published.