På tur til Terra Natura med Frivillighetsgruppen Ringen

Utenfor Fundacion Betanien venter beboere, pårørende, frivillige og ansatte. De er klare for å dra på utflukt. Frivillighetsgruppen Ringen arrangerer denne dagen tur til Sør- Amerika. For på Costa Blanca kysten er det ikke lange veien verken til Amerika, Europa eller Asia. De finnes nemlig på Terra Natura, som ligger utenfor Benidorm, bare en kort busstur unna.

AV: Åse Henriksen

Terra Natura er en naturpark med 1500 dyr fra 200 forskjellige arter. Parken som strekker seg over 320 kvadratmeter har god fremkommelighet. Her kommer du tett innpå fugler og dyr, i områder som er skapt for å ligne mest mulig på deres naturlige miljø. Det er beplantet med trær, busker og planter fra de stedene dyrene kommer fra. Det er eksotisk å vandre på de mange smale veiene som svinger seg rundt på området. ‘

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Skvaldrende og fargerike pape-gøyer kikker ned på gruppen fra Betanien som beveger seg på veien og jevnlig stopper opp for å få med seg alt som er å se. Her finnes mange fugle- og dyrearter som ikke er vanlig kost for oss fra Skandinavia og det er morsomt å få studere de på nært hold.

Første del av turen går opp til et spiseområde som ligger i delen som kalles Sør-Amerika. Her står det store trebord og benker hvor gruppen kan innta sin medbrakte lunsj. Men først er det tid for å utforske mer av parken. Lisbeth Christensen, koordinator for Ringen, tar gruppen med seg videre rundt på området. Pernilla Sødermann, som er kvalitetsansvarlig for Ringens turer, blir igjen for å gjøre i stand til lunsj. Etter rundturen smaker det godt med mat og drikke. Så er det på tide å avslutte en flott dag på Terra Natura.

Det er en tilfreds gruppe som vender tilbake til Betanien etter en dag med mange fine opplevelser. Dette er et av mange tilbud frivillighetsgruppen Ringen bidrar med. En av de frivillige som er med i dag er Christian Lutro, 20 år. Han kom flyttende til Albir sammen med sin familie i september 2011.

Christian ønsker å utdanne seg innen helsefag. Da han fikk høre om frivillighetsgruppen Ringen var det midt i blinken for han. For dette var en glimrende måte å få innblikk i hvordan det er å arbeide med mennesker. Han har aldri angret på at han ble med på laget og stortrives blant ansatte og beboere på Betanien. Han er fast med på utfluktene som arrangeres og deltar på aktiviteter en gang i uka. Å bli frivillig i Ringen er noe han virkelig kan anbefale andre.
Beboerne selv er svært fornøyd med ordningen. Terje Carstensen har bodd på Betanien i to år og har ingen planer om å dra tilbake til Norge.

Her har han funnet et sted han stortrives og frivillighetsgruppen Ringen får han ikke fullrost nok. Terje er en sprudlende mann som ikke er vond å be med når utflukter står på programmet. Han setter også stor pris på de andre aktivitetene som fellessang eller festkvelder.

Denne artikkelen er tidligere publisert i magasinet Aktuelt Spania i 2012.
Leave a Reply

Your email address will not be published.