Over 300 nordmenn på kinoåpningen

Den nye filmklubben i Alfaz fikk en “flying start” da mer enn 300 nordmenn fant veien til åpningsfesten og kinopremieren.

Tekst: Tom Bjørnø

Frammøtet viser at behovet for en norsk kino i området absolutt er til stede. Nå gjelder det bare at mange fortsetter å komme, slik at den økonomiske biten går i hop. Initiativtakerne, ekteparet Liv og Øystein Almendingen forteller at leien er høy, det samme er rettighetene. Så her er det opp til den norske kolonien selv å kjenne sin besøkelsestid.

Øystein forteller at ideen har tatt av og allerede nå er det 300 interesserte kinogåere. Det er de to spanske brødrene Miguel og Josè som eier kinoen, og de har vært meget positive til tiltaket.
Åpningen ble feiret med brask og bram. Vår alles lydtekniker Rune sørget for at alfasinerne lurte på hvilken fiesta de hadde gått glipp av, mens 16-åringen Amalie Dahlen sang av full hals til de frammøtte. Det dukket til og med opp en Oluf-kopi i form av eidsvollingen Knut Graff Av Øhr.

Nå skal det spilles film med norsk tale hver onsdag kl. 19.00. Du kan følge med på programmet på kinoens facebookside (Filmklubb Alfaz), på internett: www. bokhandelen@pilmin.net og på Aktuelt Spanias kinoside.Denne artikkelen er tidligere publisert i Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.