Oppskrift – Paella med kylling og grønnsaker

Paella med kylling lages i en paella, en stekepanne som retten har sitt navn fra. Men mange lager den også i en gryte, og med godt resultat.

Tekst: Middelhavetsperle.com

Råvarer for 4-5 personer

1 ñora (hel eller malt)
1 tomat
Safran og eller kunstig farge
4-5 hvitløk fedd
Persille
200 g bønner
Rød paprika
Hestebønner (opcional)
3-4 artiskokker (opcional)
Grønne, lange bønner (opcional)
400 g. kylling
400 g. ris La Bomba (denne typen gir mest tyggemotstand)
Olivenolje

Ha i olje og friter flakene av ñora forsiktig slik at den ikke brenner seg. Når den er ferdig has den sammen med tomat, persille, safran, kunstig farve og hvitløk og blandes godt med en stavmikser. Senere skal denne blandingen has i risen.

Del opp artiskokk-hjertene i 4 – 6 deler. Friter disse i olje sammen med bønner, langbønner og hestebønner. Når alt er gjennomstekt settes det til side. En bruker den samme oljen til å fritere kylling og eventuelt svinekjøtt. Man legger det stekte kjøttet til side og friterer så risen i den samme oljen. Oljen har nå smak fra både grønnsaker og kjøtt, og overfører smaken til risen.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

Nå risen er hvit er den stekt. Da har en i først bønnene og deretter blandingen vi startet med og lar dette steke litt. Deretter har vi i kokende vann, slik at risen starter å koke raskt. Risen trenger omlag 15 minutter fra vannet begynner å koke. Etterhvert legger en i resten av grønnsakene. For hver del ris bruker en tre deler vann, og en har det kokende vannet i etterhvert som risen suger fuktigheten til seg.

I de første ti minuttene av kokingen av risen kan varmen være svært sterk, mens de siste fem minuttene bruker en svak varme. Hvis du må ha i mer vann, husk at det skal være kokende! Hvis det er for mye vann, så la risen få full varme lengere enn ti minutter.

Et tegn på at det er riktig mengde vann, er at etter ti minutter skal vannet stå lavere enn risen. Hvis risen er for tørr kan også en håndkle hjelpe til.

Dette innlegget er levert av bloggen Middelhavetsperle i Villajoyosa.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler