Opplev spansk fotballstemning

Fotball-EM er godt i gang, og det spanske landslaget er selvsagt et av de kvalifiserte lagene til turneringen. Fotball står veldig sterkt i Spania, og det er landets mest populære sport. Noe av det beste med slike mesterskap, er muligheten til å følge med på mesterskapene via utendørsarrangementer der man kan se kampene direkte sammen med andre fotballinteresserte lokale.

I og med at Norge ikke er kvalifisert til mesterskapet, er det selvsagt helt innafor for nordmenn som bor i Spania å heie på det spanske laget.

Imponer de lokale med kunnskaper om laget

En av de beste måtene å imponere de lokale på, er ved å vise at du som utlending kjenner til de spanske spillerne. Derfor kan det være kjekt å lese seg litt opp om spillere som Sergio Busquets, Alvaro Morata, Koke, Jordi Alba og de andre mest kjente navnene. Hvis du setter deg ned med de lokale for å se kamp, kommer du helt sikkert til å bli tatt inn i varmen hvis du kan nevne spillerne, og for eksempel si at Jordi Alba har hatt en veldig imponerende sesong for Barcelona, eller at du synes Pedri ser ut som et av de beste spanske talentene på lang tid.

Landslaget samler folket

Fotballen samler alltid spanjolene, og de sosiale spanskmennene blir alltid ivrige når det ses og diskuteres fotball. Selv om folk heier på ulike spanske lag, klarer de alltid å samle seg om landslaget. Noe som er relativt unikt for det spanske landslaget, er at de ikke har en fast hjemmearena. Dermed spilles landskampene på ulike stadioner rundt omkring i landet, slik at folk over hele nasjonen har større muligheter for å se laget live på stadion. Det skiller seg fra slik det for eksempel er i Norge, der alle kampene spilles på nasjonalarenaen Ullevål. Derfor finnes det gode muligheter for at en spansk landskamp en gang i fremtiden kommer i nærheten av der du bor, selv om det er langt unna hovedstaden Madrid.

Kanskje har man i diskusjon med lokale komme frem til noen gode sportsspill på oddsen, som gjør kampen enda mer spennende. Hos bookmakere som bet365 kan man for eksempel spille på at Spania vinner EM. Spanjolene er faktisk oddsfavorittene i skrivende stund, med 4 i odds. Nærmeste utfordrere er Italia, England, Tyskland og Belgia, om man skal ta oddsen til grunn for hvert lands sjanser.


Regionale kamper kan også by på moro

Når EM er over, er det uansett ikke slik at fotballgleden til spanjolene forsvinner av den grunn. De spanske ligaene starter vanligvis opp rundt midten og slutten av august, og da skal det spilles både toppfotball i La Liga, og semi-profesjonelle kamper nedover i divisjonene. Det å kunne finne ut hvor det nærmeste fotballaget holder til, kan gjøre Spania-oppholdet enda bedre, uansett hvor man bor. Det å ha et lokalt lag som man kan dra å se spille kamper fra tid til annen, kan både være sosialt, underholdende og berikende, og det er en flott måte å både oppleve noe utendørs, samtidig som man får vært mer omgjengelig med de lokale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.