Økt omsetning i spansk turistnæring takket være skandinaviske turister

I årets første åtte måneder ble det registrert en økning i omsetningen i turistsektoren på 6,2% mot samme periode i fjor. Utenlandske turister la igjen 38 863 millioner euro frem til utgangen av august, og da først og fremst briter, franskmenn, russere og skandinavere.

Tekst: Bente Puig

Hele 40,7 millioner turister ankom Spania i denne perioden. I høysesongen i august brukte hver turist i gjennomsnitt 248,5 millioner euro per dag. Til tross for økt omsetning, ble det registrert en nedgang i hotelldøgn i juli og august på 1,8%. Det er de russiske turistene som bruker mest penger når de er på ferie. Russerne la igjen hele 1 331 millioner euro i perioden januar til august, eller i gjennomsnitt 1546 euro per turist. Dette er godt over gjennomsnittet som er på 956 euro. Skandinaviske turister la igjen 3 396 millioner euro, 9,7% mer enn samme periode i fjor.

Gjennomsnitts forbruk per turist var 1241 euro. Bare i august økte pengebruken blant skandinaviske turister med 32,3%, dette først og fremst i Valencia-regionen, Balearene og Andalucía. Kinesiske turister begynner også å gjøre seg bemerket. I alt la de igjen 82,9 millioner euro i Spania i perioden januar-august. Gjennomsnitts forbruk per turist var 2125 euro, langt over både russerne og skandinaverne. Sekretær i turistforbundet, Isabel Borrega, viser til Kina som et viktig marked for spansk turistnæring. Spansk turistforbund ønsker å satse mer på dette markedet, og utvikler nå et produkt spesielt for Kina. Engelskmenn forblir en viktig del av spansk turistnæring, med en økning i august på 14,3%, og 6,7% på årsbasis. De britiske turistene brukte i gjennomsnitt 931 euro per person i august, hvorav en tredjedel på Balearene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.