Økning i turismen i Spania

Spania mottok i 2012 hele 57,9 millioner utenlandske turister, som tilsvarer en økning på 3% mot året før.

Tekst: Bente Puig

Tur-ister fra de skandinaviske landene steg med hele 6,2% kun forbigått av franskmenn med 6,7%. Dette viser tall fra industri-, energi- og turistministeriet. Turistene brukte tilsammen 55,77 milliarder euro, 5,9% mer enn i 2011. De skandinaviske turistene brukte 9,8% mer enn året før, mens engelskmenn brukte 8,1% mer og tyskerne 4,7% mer. Gjennomsnitts forbruk per turist var 968,80 euro, en økning på 2,7%.

Gjennomsnitts forbruk per dag var 109,50 euro. Til tross for oppgang i turismen, ble det registrert en nedgang i antall hotellovernattinger med -1,7%. Årsaken til dette er en svikt i den nas-jonale turismens innlosjering på hotell. Turistministeriet vil satse ekstra på internasjonal turisme i inneværende år, og da spesielt på markeder som India, Kina, Russland og Brasil.

Leiebil Spania
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania

Sol og strand er hovedsegmentet i spansk turisme, men flere segmenter opplever økning som for eksempel rural turisme, kultur, gastronomi og helse.

Kjøpe eller selge bolig i Spania?
På boligportalen Allpropertiesspain.com kan du finne drømmeboligen du er på jakt etter i Spania. Portalen gir deg oversikt over hvilke boliger som er til salgs og utleie i hele Spania. Alle spanske boliger på et sted. Skal du selge bolig i Spania, kan du selge boligen privat eller gjennom en registrert eiendomsmegler helt gratis. Sjekk selv på www.allpropertiesspain.com

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler