Økning i turismen i Spania

Spania mottok i 2012 hele 57,9 millioner utenlandske turister, som tilsvarer en økning på 3% mot året før.

Tekst: Bente Puig

Tur-ister fra de skandinaviske landene steg med hele 6,2% kun forbigått av franskmenn med 6,7%. Dette viser tall fra industri-, energi- og turistministeriet. Turistene brukte tilsammen 55,77 milliarder euro, 5,9% mer enn i 2011. De skandinaviske turistene brukte 9,8% mer enn året før, mens engelskmenn brukte 8,1% mer og tyskerne 4,7% mer. Gjennomsnitts forbruk per turist var 968,80 euro, en økning på 2,7%.

Gjennomsnitts forbruk per dag var 109,50 euro. Til tross for oppgang i turismen, ble det registrert en nedgang i antall hotellovernattinger med -1,7%. Årsaken til dette er en svikt i den nas-jonale turismens innlosjering på hotell. Turistministeriet vil satse ekstra på internasjonal turisme i inneværende år, og da spesielt på markeder som India, Kina, Russland og Brasil.

Leiebil Spania
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania

Sol og strand er hovedsegmentet i spansk turisme, men flere segmenter opplever økning som for eksempel rural turisme, kultur, gastronomi og helse.

Kjøpe eller selge bolig i Spania?
På boligportalen Allpropertiesspain.com kan du finne drømmeboligen du er på jakt etter i Spania. Portalen gir deg oversikt over hvilke boliger som er til salgs og utleie i hele Spania. Alle spanske boliger på et sted. Skal du selge bolig i Spania, kan du selge boligen privat eller gjennom en registrert eiendomsmegler helt gratis. Sjekk selv på www.allpropertiesspain.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.