Okkuperer tom boligblokk i Torrevieja

Plattformen PAH “Afectados por la Hipoteca” (ofre for boliglån) og kollektivet “Stop Desahucios” (stopp utkastelser), har tatt i bruk en boligblokk i Torrevieja som har stått tom de siste seks årene. Takket være dette tiltaket, har ti familier nå fått tak over hodet, etter å ha blitt kastet ut fra sine egne boliger.

Tekst: Bente Puig

Boligblokken består av ti leiligheter, og tilhører Solvia, eiendomsmeglerselskapet til Banco Sabadell CAM. Det er første gang en slik aksjon forekommer i Valencia regionen i Spania. PAH uttaler at det ikke er snakk om en okkupasjon, da okkupasjon i deres øyne er overtakelse med makt. De presiserer at de håndhever retten til bolig. Blokken hadde ikke dører, og dermed ble det ikke brukt makt.

De hevder også at de i forkant sendte en fax til Solvia der de forklarte intensjonene. Solvia er altså klar over situasjonen, og har bedt om et møte med PAH og Stop Desahucios for å forhandle frem en avtale. I mellomtiden har Solvia åpnet en konto der “leietakerne” kan betale inn en symbolsk husleie inntil leiekontraktene er ferdige. PAH og Stop Desahucios melder at banken ikke vil kaste ut familiene, men at de heller vil lovliggjøre leieforholdet.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler