Nyttårssalget i Spania – bedre utsikter for 2012

Lysere utsikter for Spania i 2012? I hvert fall har salget i januar økt med 5,8 prosent, sett mot samme periode i fjor. Dette er første økning siden krisen inntraff i 2008.

TEKST: BENTE PUIG

I gjennomsnitt bruker spanjolene 90€ på januasalget, noe som tilsvarer en økning på 5,8 prosent målt mot samme periode i fjor. Dette viser tall fra Forbrukerorganisasjonen FUCI ( Federación de Usuarios-Consumidores Independientes).

Presidenten i FUCI, Gustavo Samayoa, mener at det ikke nødvendigvis skyldes at folk har fått bedre råd, men at de venter med juleinnkjøpene til januar. To av tre spanjoler gjør sine innkjøp under januarsalget, og 74 prosent av disse bruker pengene på klær og sko, mens 11 prosent bruker penger på tilbehør. 6 prosent av kundene kjøper brunevarer og elektriske produkter, mens 4 prosent benytter anledningen til å kjøpe produkter som har med spill og fritid å gjøre.

I undersøkelsen utført av Forbrukerorganisasjonen, svarer 48 prosent at de ikke har avsatt noe spesielt beløp til januarsalget, heller ikke laget innkjøpsliste. Mens 52 prosent lager innkjøpsliste for å kontrollere utgiftene. Ikke uventet er det madrilenjerne som bruker mest penger under januarsalget. De bruker i gjennomsnitt 105 euro, mot 96 euro i fjor. På bunnen av listen finner vi Kanariøyene som kun bruker 81 euro, mot 75 euro under fjorårest januarsalg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.