Nyttårsforsetter

Mange av oss har gode nyttårsforsetter – hvert år! Men kun en liten prosent av oss klarer å holde dem. Gjør en liten vri på dem og du vil oppnå målet! Trikset er å snu på forsettet ditt, “lure” deg selv litt.

TEKST: EDNA SOMERSET

Vi sier for eksempel: 1.januar skal jeg begynne å slanke meg. Det er et stort og nesten uoverskuelig mål. Sier du derimot: Jeg skal finne en aktivitet jeg liker å gjøre, for eksempel svømming. Da er det et mer konkret og overkommelig mål.

Jeg skal slutte å røyke. Nei, du vil lykkes bedre hvis du sier: jeg skal finne den støtten jeg trenger for å slutte å røyke. Melde meg på røykeavvenningskurs, gå sammen med en venninne eller lignende.

Jeg skal bli flinkere med økonomien min. Sett deg heller et mål som at du skal spare til en ferie eller noe annet du ønsker deg. Da er det samtidig noe å glede seg til. Lag gjerne delmål og berøm deg selv når du når dem.

Jeg skal leve sunnere. Det er veldig bra, men du vil lettere nå målet dersom du kommer opp med en spesifikk endring du kan gjøre for å nå dit,. For eksempel at du skal jogge 20 minutter to ganger i uken, eller begynne å spise lunsj.

På denne måten er det lettere å gjøre de endringene du ønsker. Det må være spesifikt, ellers renner det ut i sanden.

Lykke til!
Leave a Reply

Your email address will not be published.