Nyttårsforsetter hvordan finne motivasjonen
Nyttårsforsetter hvordan finne motivasjonen. Selv den lengste reise begynner med det første skrittet. Det du tror du ikke klarer kommer du sannsynligvis heller aldri til å klare. Ha en positiv holdning til målene dine, og sett opp realistiske mål, i hvert fall når det gjelder kortsiktige mål.
Tekst: Bente Puig
Å bli det du ønsker krever viljestyrke og utholdenhet, men det er slett ikke umulig. Sett deg ned og finn ut hva det er du virkelig ønsker og vil, og SETT I GANG OG GJØR DET, gi ALDRI opp! La aldri negativiteten leve lenge i deg, ta knekken på den med en gang den oppstår.
Selvdisiplin og selvkontroll vil gi deg en sterk følelse av frihet og selvsikkerhet. Det er viktig å ikke fore seg selv med setninger i hodet som ”jeg klarer det ikke”, ”jeg gir opp” osv. Bytt disse heller med ”jeg klarer dette” og ”jeg gir meg ikke”.
Når du kjenner lyst til å bare gi opp, bør du si til deg selv: ”NEI, det er JEG som bestemmer over meg selv og jeg skal IKKE gi opp!” Når du ser tilbake på episoder i livet hvor du har lykkes med dine målsetninger, kjenner du stolthet og lykke. Dette kan du ofte styre selv, bare du holder deg til ”kjøreplanen” helt til du oppnår målsetningen din. Har du satt deg veldig store mål kan du holde dem for deg selv hvis du synes det er bedre og gjør omgangen med omgivelsene lettere. Finn motivasjonsfaktorer som du hele tiden minner deg på, og gi deg gjerne belønning underveis når du har nådd dine delmål (men helst ikke i form av mat).
Mennesket er utrolig tilpasningsdyktig. Forsøk å bytte ut gamle uvaner med gode og nye vaner, ikke vær redd for å prøve ut nye ting både når det gjelder mat og trening. Kroppen har etter ca. 3 måneder vent seg til ting som gjentas regelmessig, som for eksempel treningsprogram og diett, så du bør forandre program etter maks 3 måneder hvis du hele tiden kjører samme opplegg.
Ønsker du forandring i kroppen, må du nødvendigvis også forandre på det som påvirker kroppen. Forsøk å se bort fra de ”dagligdagse depresjonene”. Man konsentrerer seg ofte om det man ikke har i livet i stedet for å fokusere på alt det positive, gode og alt man til nå faktisk har oppnådd. Programmer underbevisstheten din gjennom
VISUALISERING:
Du forestiller deg og skaper et bilde av deg selv eller din hverdag som du ønsker å se om 3, 6, 12, 24 osv måneder fra og med nå. Bruk teknikken noen minutter hver kveld før du sovner. Man er spesielt mottagelig for programmering av det underbevisste når man holder på å sovne.
Diett og treningsprogram vil tjene på dette siden underbevisstheten er programmert til å fatte beslutninger som leder mot dine mål. Innse at ikke alt i livet kan gå din vei alltid. Men du kan få kontroll over din egen kropp selv om du ikke kan få kontroll over hele livet ditt og alt som skjer rundt deg i hverdagen. Legg vekk skyldfølelsene og tenk over mulighetene dine. Har ikke ting gått som ønsket en dag, er det ofte lurt å gå hjem, få seg en god natts søvn for å våkne opp uthvilt og mer motivert enn dagen før.
Hver dag er en ny begynnelse hvor du kan ta tak i ting og starte på nytt. Alle kan gå på en smell og skeie ut iblant. Men i stedet for å irritere seg over det og eventuelt gi opp, er det bare å se framover og fortsette som tidligere. Man klarer som regel å innhente seg fint hvis man ikke lar det gå alt for langt.
Når man starter et opplegg på trening og / eller diett, har man 2 valg:
1: å følge det eller
2: å gi opp.
Og er du i tvil en dag om du skal følge programmet du har satt opp for deg selv, får du stille deg selv spørsmålet: hva er alternativet? Å gi opp. Skal det være godt nok for meg? Ønsker jeg å være en person som bare gir opp? Husk at det tar tid før du er i mål. Kroppen må ha tid for å kunne gjennomføre forandringene. Det er snakk om en gradvis prosess, derfor er det viktig at du tenker trivsel og glede!
Ofte får man ikke tid til å gjøre alt man gjerne skulle ha gjort. Da er det viktig at man gjør det man virkelig ser på som viktig og givende. Det man ønsker å lykkes med må bli prioritert. Det er viktig å legge en plan for hvert halvår – måned – uke – dag, slik at man setter av tid til treningsøktene, ellers er det alt for enkelt at man utsetter det til ”neste mandag”.
Tips til motivasjon
1. Prøv et nytt treningsprogram.
2. Kjør en hel treningsøkt der du bruker enten hantler, vektstang eller maskiner gjennom hele treningsøkten
3. Bytt om på når du trener hvilke kroppsdeler, eller kjør sirkeltrening en uke hvor du kjører lett gjennom hele kroppen på hver trening
4. Tren på et annet klokkeslett enn det du pleier