Nyttårsaften i Spania – Nochevieja

Nyttårsaften, eller Nochevieja (den gamle kvelden), feires på forskjellige måter. I Norge fyrer vi opp raketter, spiser kalkun og skåler i Champagne mens mobilnettet ligger nede for telling. De siste årene er det bakkefyrverkeri som teller, da rakett på “stilk” er forbudt. Millioner av kroner fyres av denne kvelden som takk for det gamle. Nyttårsaften i Spania er en spesiell opplevelse som bør oppleves.

Tekst: Bente Puig

Nyttårsaften i Spania

I Spania spises rundt 550 millioner druer de siste tolv sekundene av året. Madrids innbyggere legger turen til Puerta del Sol for å se på klokkeslagene, mens resten av landet følger nøye med på tv-kanalenes visning fra Madrid. Før det hele starter skal man ønske seg noe.

Klarer man å spise ´en drue per klokkeslag frem til kl. 24.00 vil ønsket gå i oppfyllelse. Har man ikke ønsket seg noe, men klarer utfordringen, vil man velsignes med lykke de neste tolv månedene. deretter fortsetter festen ut i de små timer. Det kan være ganske vanskelig å spise 12 druer på 12 sekunder! Tradisjonen startet fro ca 100 år siden,i Alicante var det et stor overskudd i produksjonen av druer og druene ble gitt bort, og i dag er dette noe av det mest typiske for alle spanske hjem.

Natten har bare så vidt begynt, barer, og diskoteker arrangerer egne nyttårsfester der du kan danse til morgengry, og gatene er en eneste stor fest.

One thought on “Nyttårsaften i Spania – Nochevieja

  • January 6, 2013 at 9:18 am
    Permalink

    🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.