Nytt fra Ildefonso Falcone – “Den barbente dronningen”

Den spanske forfatteren Ildefonso Falcones har tilsammen solgt 7 millioner eksemplarer av sine to første romaner “Havets Katedral” (La catedral del mar) og “Fatimas hånd” (La mano de Fátima).

Tekst: Bente Puig

Nå har den populære forfatteren lansert sin tredje roman “La reina descalza” (den barbente dronningen). Bokens handling er fra Madrid på 1800-tallet, og handler om vennskap, besettelse og hevn mellom de to unge kvinnene Caridad og Milagros. Caridad er en svart kvinne i Sevilla, husløs etter å ha stukket av fra slaveri på Cuba. Milagros Carmone er en ung sigøynerjente fra Triana (Sevilla). De henger sammen som erteris helt til Kong Fernando VI erklærte sigøynerne for lovløse. Dette er historisk riktig, og forfatteren har gjort grundig research om denne tidsepokens hendelse. De to venninnene blir skilt, men skjebnen fører dem sammen igjen i et Madrid hvis miljø er preget av smuglere, komikere, aristokrati, bymennesker og dansende barbente prinser.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Falcones bringer leserne med på reise gjennom en tid preget av intoleranse og fordømmelse, fra Sevilla til Madrid, fra sigøynernes gateliv til hovedstadens finere skikte. Smuglermiljøet er sentralt i Falcones roman, og noe av handlingen foregår i den portugisiske byen Barrancos som var et sentralt punkt for smugling. Historien viser at religiøse var med på denne smuglingen. Historiebøkene viser at kirken var med på smuglingen, da de så det beleilig å unngå å betale skatter og avgifter», uttaler Ildefonso Falcone.
One thought on “Nytt fra Ildefonso Falcone – “Den barbente dronningen”

  • August 21, 2013 at 4:09 pm
    Permalink

    Håper den kommer ut på norsk snart! Klarer nesten ikke å vente lenger!

Leave a Reply

Your email address will not be published.