Nytt avansert system for Vanntesting

Er du lei av “gjør-det-selv-kit”, litt mer klor så blir det nok bra? Nå kan det bli slutt på grønt hår og evig hodebry. Piscinas Torres i Alfaz del Pi tilbyr nå avansert testing av bassengvannet ditt.

TEKST OG FOTO : BENTE PUIG

Ta med en halvliter vann fra bassenget ditt, og i løpet av ti minutter får du vite hvordan det egentlig står til i bassenget du koser deg i til daglig. Med forskjellige blandinger av kjemikalier og uvettig bruk kan bassenget være rene katastrofeområdet.

Marina tester bassengvann hver dag og ser mange uregelmessigheter i klorinnhold og pH verdier. I laboratoriet hennes står flere litersflasker med vann, hver og en med navn og adresse på kunden.

– Det er viktig at vi vet størrelsen på bassenget for å kunne utføre eksakte målinger, sier Marina mens hun fyller de småbeholderene med vannprøver. I alt ni beholdere brukes for å måle alt fra klorinnhold til kobber og jern i vannet. Det er et avansert system hun bruker, der resultatene blir direkte overført til et spesielt program på datamaskinen.
Når testen er ferdig kjører hun ut resultatskjemaet, slik at kunden kan se verdiene i forhold til anbefalt verdi. Nesten som når man tar blodprøve hos legen, og kan sjekke om man er innenfor normalen eller ikke.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

I hele september tilbyr Torres gratis vanntest for sine kunder, og mange benytter seg av tilbudet. Ikke alle er like kyndige til å stelle bassenget, og mange vet ikke hvilke produkter som skal brukes. Uvitenheten kan bli en farlig blanding av kjemikalier som er helseskadelige. For noen virker det kanskje såre enkelt, men det er allikevel lurt å ta en test i ny og ne.
Leave a Reply

Your email address will not be published.