Nyheter fra Spania


Tekst: Bente Puig

Egyptisk dans
Lørdag 16. juni opptrer Johanna Castex og Nirtan med egyptiske danser i skulpturparken ved Fundación Klein Schreuder i Alfaz del Pi. Dette er en engangsforestilling som starter kl. 19.00 og varer i ca 20 minutter. Publikum kan se forestillingen fra ståplasser. Prisen er 5 euro, som betales ved inngangen og inkluderer adgang til hagen. Hagen vil være åpen fra kl. 18.30 til 20.30.


Flere eldre i Benidorm
Befolkningen i Benidorm blir stadig eldre. Siden 2009 har antallet innbyggere over 65 år økt med 11%. Dette hevder sosiologen José Antonio Nuñez de Cela som har fulgt utviklingen
i byen siden 1998. Sosiologen har akkurat gitt ut boken “Benidorm en cifras 2012” (Benidorm i tall 2012), og tar her for seg innbyggertall, grupperinger, sysselsetting etc.

Tallene fra denne boken viser at det har vært en økning de siste to årene i pakistansk, engelsk, kinesisk og rumensk bosetting, mens man har sett en nedgang i innbyggere fra de Syd-Amerikanske landene Argentina, Ecuador og Colombia. Ordfører i Benidorm Agustín Navarro uttaler at boken viser hvor dynamisk Benidorm er.


Høyt belegg på hotellene i Benidorm
Gjennomsnitts belegg ved hoteller i Benidorm lå i mai på 81,8%, 2% mer enn samme måned i fjor. Man regner med et belegg på 86,7% første halvdel av juni, heter det i en presseomtale fra Hosbec (Asociación Empresarial Hostelera de Benidorm y la Costa Blanca).

Hosbec mener at 44,2% av hotellovernattingene ble gjort av spanske turister, resterende 55,8% var utenlandske der engelskmenn ledet an med en 45% stor andel. Deretter fulgte belgiserne med 3,8%, hollendere med 2,9% og franskmenn med 1,1%. Engelskmennene hadde 230 000 gjestedøgn i mai, som er en økning på 4% sett mot mai i fjor. Spanske turister hadde 225 000 gjestedøgn, en nedgang på 2% fra mai i fjor. Hoteller med 2 stjerner registrerte størst oppgang.


Solgte til hotellkjede
Hotellkjeden RH kjøpte 1. juni opp hotellene Victoria og Royal i Benidorm, som har vært i funksjon i over 50 år. Hotellene ble drevet av Jaime Moncho Miralles som døde for to år siden. De siste to årene har hotellet blitt drevet av sønnene under selskapet Nouhotel S.L., som nå valgte å selge hotellene til RH for 10 millioner euro.

Med dette oppkjøpet blir hotellgruppen RH en av de største på Costa Blanca etter Servigroup og Magic Costa. De ansatte ved hotellene tok nyheten positivt og de regner med å beholde sine stillinger.


Strandplass via Smartphone
40 oppfinnsomme sjeler presenterte sitt teknologiske turistprosjekt da Valencias turistforening arrangerte konkurranse for nytenkning innen turistbransjen. Det ble holdt en høytidlig prisutdeling i Instituto Valenciano de Tecnologias Turísticas.

Førstepremien gikk til Erica Miró for sin Smartphone
applikasjon “My SandSol”. Med denne applikasjonen kan du reservere strandplass enten fra mobiltelefon eller via internett. Man kan reservere i øyeblikket, utover dagen eller dagen før. Applikasjonen gir også informasjon om de forskjellige servicetilbud i nærheten. Alle deltakere har fått eksperthjelp underveis for å konvertere ide til prosjekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.