Nyheter fra Spania


Tekst: Bente Puig

Korkinnsamling for syk gutt
Ayudemos a Ángel por una vida mejor

Ángel Gabriel er en tre år gammel gutt med 97% funksjonshemming grunnet cerebral parece. Sykdommen gjør at gutten ikke kan gå, snakke eller gripe etter ting. Han trenger en kostbar behandling i Madrid, noe familien ikke har råd til.

Guttens mor, som bor i Virgen del Remedio i Alicante by, har nå startet en innsamlingskampanje av plastkorker for å finansiere behandlingen. Hun har hengt opp plakater i hele Alicante med bønn om hjelp til innsamling av korker. Korkene blir levert til resirkulering ved et mottak i Ibi (Alicante), som betaler 300 euro per tonn korker. “Vi trenger 35 tonn korker”, sier Marianella Burgos, moren til Ángel Gabriel og legger til: “trygdesystemet dekker så og si ingenting, selv ikke rullestolen vi har fått er tilpasset slik at sønnen min får støtte til å holde hodet oppe”.

Marianella er enslig mor, og tjener kun 300 euro i måneden på deltidsjobb. Hennes mor har flyttet inn for å hjelpe datter og barnebarn. “Det er vanskelig å finne en jobb som kan kombineres med min sønns sykdom, siden vi stadig må haste til sykehuset på grunn av epileptiske anfall”, sier Marianella som nå har over 1200 støttespillere på Facebook. Se “Ayudemos a Ángel por una vida mejor” for å gi din støtte via Facebook.


Kinesisk tvangsarbeide
Politiet i Madrid har avslørt en ulovlig kinesisk tekstilfabrikk med særdeles kritikkverdige arbeidsforhold. 15 arbeidere sydde klær for 0,30€ per plagg i tekstilfabrikken som befant seg i kjelleren på en bolig.

Arbeiderne ble holdt innelåst på fabrikken hver dag uten ventilasjon og dårlige hygieniske tilstander. Lokalet ble låst fra utsiden, og ofte i mange timer utover normal arbeidstid. Ingen av de 15 arbeiderne hadde arbeidskontrakt, og de fire eierne av tekstilfabrikken hadde ingen lovlige papirer på driften. De ble avslørt etter kontroll fra arbeidstilsynet.


Chaman arrestert i Alicante
Politiet i Madrid arresterte nylig en 42 år gammel mann ved Barajas flyplassen siktet for kvakksalveri og utnyttelse av kvinner i Alicante. Mannen skal ha utgitt seg for å være shaman og healer, og forlangte penger og smykker av sine kvinnelige tilhengere for å lage lykkeamuletter.

En av kvinnene skal ha gitt han penger og smykker til en samlet verdi av 7000 euro. Flere anmeldelser er kommet inn til politiet fra kvinner som føler seg lurt og misbrukt av mannen. Mannen skal med reiki og rensning som forklaring ha befølt kvinnene, og masturbert dem i forbindelse med en renselsesprosess. I en av anmeldelsene heter det at mannen utførte intimberøring for, i følge han selv, å befri kvinnen fra forhekselse.

Ved en annen anledning skal han ha dopet en kvinne slik at hun mistet bevisstheten, og hun skal ha oppdaget sæd i vagina når hun våknet til. Mannen ble arrestert på Barajas flyplass i det han skulle rømme fra landet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.