Nyheter Costa del Sol

Brann ofrene i Soha og Mijas brann har gått sammen om å hjelpe hverandre og har derfor stiftet en ny eiendomsrett allianse. Rundt to dusin aktivistgrupper fra hele Andalucía har gått sammen i deres kamp for en løsning på de ulovlige boliger problemene i regionen. Victimas del Incendio Mijas, som representerer eiere som kjemper om tillatelse til å reparere boliger som ble skadet under de voldsomme brannene i fjor sommer, og Save Our Homes i Axarquía (Soha) er blant grunnleggerne av den nye alliansen, som ble lansert i Còrdoba siste uke.

RIVNING STANSET
De lokale myndighetene i Alhaurín el Grande stoppet forleden dag rivningen av et hus etter at rundt 60 lokale innbyggere og en rekke biler sperret tilgangen til huset til støtte for familien som bor der. Ingen ny dato er ennå fastsatt for gjennomføring av rivningen som ble bestilt av en domstol på grunn av at husets skal være bygget på et område der det ikke er tillatt i bygge private boliger.

VÅR OG BIEBER KAOS
Så er endelig våren kommet hit oppe i Nord. Temperaturene klatrer sakte men sikkert oppover, og utenfor vinduet mitt her i nærheten av Ullevål sykehus, begynner knoppene så smått å vise seg på trærne. I forrige uke hadde Oslo celebert besøk. Den 19 år gamle idolen Justin Bieber kom og dro, og ungjentene løp, mange gråtene, gjennom sentrumsgatene i håp om å få se engelen deres. Men han viste seg ikke. Ihvertfall ikke på andre steder enn Telenor Arena på Fornebu der han holdt hele tre konserter. Ingen fikk noen gang vite hvor han befant seg på fritiden, og heller ikke hvor han bodde under oppholdet. Til politiets store fortvilelse beleiret pikene inngangspartiene til flere hoteller etter at det hadde gått rykter om at han befant seg der.

Med våren kommer ikke bare Justin Bieber. Da kommer også tiggerne. De representerer Roma-folket som regnes for å være det fattigste folkeslaget i Europa. Mange har overvintret i Norge, men når nå sommeren kommer med sol og varme venter
man at flere tusen vil finne veien, først og fremt til de store byene, men de er også blitt observert ved fergekaier på Vestlandet. De drar dit pengene er, og det er vel ingen som kan nekte for at penger er det nok av i Norge. Men om nordmenn er villige til å gi dem en slant er et annet spørsmål. De fleste gir dem bare et ikke så vennlig blikk, og haster videre. Politiet ønsker å forby tigging helt og holdent. Men politikerne tviler. De har fått beslutningsvegring.

Kriminell gjeng i Jerez de la Frontera arrestert
En gjeng som sørget for at 30 prosent av gatene i Jerez de la Frontera, ble liggende i mørke i mørket etter å ha stjålet kobbertråd, er blitt oppløst. Operasjonen, der 19 personer ble arrestert, ble utført av Politidirektoratet og Guardia Civil. På et tidspunkt ble mer enn 80.000 innbyggere i Jerez rammet av tyveri av kabler fra det offentlige belysnings systemet. Eieren av en skraphandel er blitt siktet for heleri.

TOG sporet av
Fjorten mennesker ble skadet, tre alvorlig, da et lokal tog på ruten mellom Santander og Cabezòn de la Sal i Cantabria sporet av forleden dag. Den første av tre vogner veltet og rullet ned en voll men ble stoppet før den kom til en stri elv, av noen trær. Det antas at jordsmonnet langs sporet hadde blitt destabilisert av mye regn.

GOOGLE og personvern
Spania og fem andre europeiske land har lansert rettslige skritt i et forsøk på å tvinge Internett- giganten Google for å overholde EUs lover om personvern. Google begynte i fjor å kombinere data samlet inn på individuelle brukere på tvers av sine tjenester, og man mener at dette strider mot enkelte lands nasjonale lover. Google har gjentatte ganger uttalt at deres personverns ordning respekterer europeisk lov. Men nå vil altså saken bli prøvet for retten, og da gjenstår det å se om forbrukerne får rett.

Påstand om 88 års fengsel for voldtekt
Saken mot tre menn som er tiltalt for å ha voldtatt en 32 år gammel britisk turist i Benalmádena ble innledet i provinsretten denne uken. Aktor har lagt ned påstand om tilsammen 88 års fengsel for de tre mennene, som angivelig skal ha tilbudt å kjøre kvinnen hjem fra en Puerto Marina disko, men i stedet tok henne med til et forlatt område, der de truet henne til å sniffe kokain, for siden å voldta henne.

Marbella er viktig for JAGUAR
Luksus bilprodusenten Jaguar sier Marbella er en av sekskapets topp tre viktigste spanske salgssteder. De to andre to for Jaguar og Land Rover merkevarer er Madrid og Barcelona. Marbella står for 10 prosent av Jaguar salg og 15 prosent av Land Rover i landet. I fjor var disse bilene priset til mer enn 100,000 doblet så mye som i 2011.

Mobilmast NEI
Beboere fra Viña Málaga urbanisasjonen i Torre del Mar stoppet forleden dag installasjonen av en mobiltelefon mast i området. De varslet det lokale politiet da man oppdaget at folk tilsynelatende var i ferd med å sette opp ny sender på et sted hvor to uautoriserte mastene er allerede i bruk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.