Nyheter Costa del Sol

En skotsk ferierende antas å ha druknet mens han prøver å hente sin golf ball fra en innsjø på Dunas de Doñana golfbane i Huelva søndag. Thomas Ross, 73, gled angivelig ut i vannet mens han spilte det femte hullet på kurset. Han ble dratt opp av vannet av venner, inkludert en lege, men døde noe senere. En obduksjon blir nå utført for å bekrefte dødsårsaken.

Antatte al-Qaida-medlemmer pågrepet i Spania
To antatte al-Qaida-medlemmer er blitt pægrepet i Spania, opplyser spanske myndigheter. De to mistenkes for å være tilknyttet al-Qaidas fløy i Nord-Afrika (AQIM). Den ene av de to er av algerisk opprinnelse og ble pågrepet i byen Zaragoza, mens den andre ble pågrepet i Murcia-regionen, heter det i en kunngjøring fra det spanske innenriksdepartementet. Ifølge departementet har de to en profil som ligner de to brødrene som er mistenkt for terrorbombene i Boston. Pågripelsen kom etter samarbeid med politiet i Frankrike og Marokko.

Arbeidet i gang på 650 km lang turveg
Det arbeides no med en 650-kilometer gange og sykkel vei i hele Málaga-provinsen som er rettet mot æ fremme “kultur, historie, miljø og aktiv turisme”. Diputaciòn de Málaga president Elías Bendodo presenterte i forrige uke prosjektet som er ventet å koste 1,12 millioner euro, som han sa vil skape 6500 indirekte arbeidsplasser i innlandet ved blant annet ved æ skape overnatting, bespisning og aktiv turisme.

85 år gammel traktorfører drept
En 85-år gammel mann døde i Cañete la Real i forrige uke da traktoren han kjørte krasjet gjennom veggen til en lokal eiendom og styrtet ned i svømmebassenget. Eieren av eiendommen oppdaget traktoren i bassenget hans og ringte nødetatene, men ingenting kunne gjøres for å redde offeret. Årsaken til ulykken er ukjent, men det er mistanke om at mannen kan ha kollapset eller lidd et hjerteinfarkt mens han kjører traktoren.

Ungdommer truet kvinne
Syv ungdommer har blitt anholdt i Rincòn de la Victoria mistenkt for æ ha tvunget seg inn i en kvinnes hus og truet henne med en kniv. Hun fortalte offiserer at hun ble holdt fanget i flere timer før ungdommene forlot boligen med
smykker, penger og en datamaskin. To av gjengen ble pågrepet senere samme dag, og offerets smykker er kommet til rette.

Gjeng organiserte humbug bryllup
En gjeng som organiserte humbug bryllup for æ tillate udokumenterte pakistanske menn til å få oppholdstillatelse er avslørt av spansk politi. Politifolk i Portugal, Storbritannia og Frankrike deltok i etterforskningen som har ført til 26 arrestasjoner så langt. Gruppen er også mistenkt for å ha forfalsket dokumenter, samt bank-svindel av et medlem i Storbritannia.

100 kg. Kokain i last med bananer
Rundt 100 kilo kokain ble funnet i en forsendelse av bananer fra Colombia. En grossist i Barcelona varslet myndighetene etter at bananene kom fra havnen i Tarragona. Stoffet ble oppbevart i 85 poser og tjenestemenn forsøker nå å spore hvem som i utgangspunktet sendte forsendelsen.

Sykkel kampanje i Malaga
De lokale myndighetene i Málaga by har lansert en kampanje for å få bilister og fotgjengere til å respektere bruken av sykkelfelt i byen, og for å minne syklister om ikke å sykle på fortauet. De tre bruker gruppene må respektere hverandres rettigheter, heter det i en melding fra Malagas rådhus.

”Costa morderen” er formelt tiltalt
Den såkalte ‘Costa serie morderen” som ble arrestert i september 2011 og er nå anklaget for å ha drept tre kvinner i Mijas og Marbella og formelt tiltalt av en dommer i Fuengirola domstol. Det er påstått at 44- åringen av tyskmarokkansk opprinnelse drepte alle tre kvinner og stjal deres bankkort for å ta ut penger fra bankkontoene.

75 KG NARKOTIKA FUNNET I BAGGASJEROMMET
Én person er pægrepet etter at over 75 kilo hasj ble funnet i bilen hans. Han ble stoppet i havnen i Málaga og en
omfattende undersøkelse ble gjort av bilen hans med blant annet bruk av sporhunder. Stoffet ble til slutt oppdaget
under en falsk bunn i reservehjul kupén.

Befolknings nedgang på 206 000
Foreløpige tall viser at Spanias befolkning ble i fjor redusert for første gang siden målingene begynte. Det nasjonale statistikk kontoret opplyser at nedgangen var på nesten 206 000 til under 47100000. Nedgangen skyldes i stor grad at utenlandske arbeidere har reist tilbake til sine hjemland, spesielt til Ecuador og Colombia, men også Marokko og Romania, som følge av den økende arbeidsledigheten i Spania.

Katten fikk skylden
En brite som er bosatt i Mijas 0g som forleden dag krasjet inn i to parkerte biler skylder uhellet på en katt som krysset veien foran henne. Hendelsen skjedde rundt midnatt onsdag i nærheten av Calypso. Politiet, som kom hurtig til stedet, kvinnen var synlig beruset og som nektet å ta en alkohol test.
Leave a Reply

Your email address will not be published.