Ny Parador åpnes i Lorca av dronning Sofia

Lorca er en vakker by med en fin gamleby. Den ligger noe sør for Murcia på motorveien A7. Slike Paradorer, som du finner over hele Spania, er topp hoteller ofte bygget i gamle slott eller borger. De er kulturminner like mye som overnattingssteder. Denne Paradoren, 4 stjerner, er bygget ved den gamle borgen som ligger på høyden midt i Lorca.

Tekst: K.J. Hermanrud

Borgen stammer fra 13 hundretallet. En del av Parador Lorca er bygget rundt synagogen fra det 15 århundre mens en annen del er bygget på utsiden av borgen. Her tilbys det 65 rum med dobbeltseng, 9 suiter og to rum for handikappede. Et tips: Hvis du bestiller tidlig kan du oppnå en spesialpris på Euro 35.- pr. person i dobbeltrum og det er en god pris for et slikt luksushotell.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Fra nærmeste flyplass er det 115 km. og fra nærmeste tog, – bare 3. Her er WIFI til internet, svømmebasseng, gymnasium og hyggelige spaserveier i området. Borgen er restaurert tilbake til sin opprinnelige stil, men uten å gjøre den moderne!. Et besøk her vil gi deg en opplevelse om fortiden. Spanias først Parador ble åpnet i 1928. Noe slikt finnes bare i Spania og de er meget stolte av sine Paradorer. Vil du ta en tur kan du ringe med José Asensio Dolorá på telefon 96 840 6047.

Denne artikkelen har tidligere blitt publisert i Aktuelt Spania 2012
Leave a Reply

Your email address will not be published.