Ny korfestival i Alfaz del Pi

Etter stor suksess med den første korfestivalen i begynnelsen av dette året, setter Erland Dalen fra Norge og José Antonio Rubio fra Alfaz del Pi i gang igjen med ny festival. Temaet var Abba og anmeldelsene var fulle av godord om den flotte festivalen med proffe solister og en sang-glede uten like. Lederne for det hele, Erland Dalen og José Antonio Rubio ble begge rost for en særs god jobb.

Tekst: K.J Hermanrud

Korfestival 2013.
På presentasjonen av festivalen for pressen fortalte den musikalske lederen, José Antonio Rubio om Korfestival 2013: I den første internasjonale korfestivalen stilte vi med ti kor med 300 sangere og denne gangen blir vi forhåpentlig flere. Både spanske og internasjonale kor er velkommen til å delta. Her kan alle være med uten unntak, både eldre og unge, damer og menn. Erland Dalen og jeg var begge gledelig overrasket over den store interessen som folk viste for å være med på Korfestival 2012 og til neste år regner vi med at folk er mer oppmerksomme på sang-mulighetene så da kommer det nok enda flere, sier Rubio.

Erland Dalen er representant for Korforbundet i Nordeuropa som består av 5000 kor med 31.000 medlemmer. Han har også i flere år vært med i de spansk-norske kulturdagene i Alfaz del Pi. Med en slik bred kontaktflate har han derfor de beste forutsetninger til å organisere en slik festival. Temaet for festivalen neste år blir: Simon & Garfunkel og festivalen går av stabelen i Kulturhuset i Alfaz del Pi den 28. Februar 2013. Du kan allerede nå melde deg på over internett: erland@ korforbundet.no De første prøvene tar til i Centro Social i Albir fra den 16. til 18. november.

Er du ikke påmeldt kan du allikevel møte opp.Denne artikkelen er tidligere publisert i Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.