Norsk-Spanske dager feirer 10 år

I år er det 10 år siden norsk-spanske dager så dagens lys. Gjennom disse årene har den norske kolonien blitt servert perler som Jostein Garder, Toralf Maurstad,Jørn Hoel, Hanne Krogh og Ingvar Ambjørnsen, bare for å nevne noen.

Tekst: Tom Bjørnø

De to parhestene Erland Dalen og Siegmund Watty holder fortsatt ut, og i år frister man med selveste Arve Tellefsen som hovedtrekkplaster. Han skulle vært her i fjor, men måtte da melde forfall. Den eminente fiolinisten skal ha to konserter i Marina Baja, en på Casa de Cultura i Alfaz fredag 23. november, og dagen etter i Minnekirken i La Vila. Dette blir en musikalsk reise fra Norge til Spania, fra Ole Bull og Grieg til noen spanske innslag.

Ellers vil Rita Eriksen ha konsert i kulturhuset onsdag 21. november. Hun er kjent for sin rock/CW/Folk-stil, som soloartist og som den ene halvdelen av roots/country/blues/ vise-duoen Eriksen som hun utgjør sammen med broren Frank Eriksen. Av de mest kjente utenom dette, er hennes bidrag på sangen «Tir n’a Noir» med Vamp.

Bokbadet vil som vanlig finne sted på kirkesenteret i Albir, denne gang med Karsten Alnes. Han debuterte som forfatter i 1975 med novellesamlingen Veps. Alnæs slo igjennom med Felttoget i 1976. Han har utgitt en rekke romaner, og mottok f.eks Brageprisen for sin “Troll” i 1992. Legg også merke til “En fremmed” (2002), med handling fra den spanske borgerkrigen. På kirkesenteret vil han ha selskap av Kirsti Baggethun, som er kjent for å ha oversatt nesten det som er av norsk litteratur i Spania. Parhestene Dalen/Watty og spansk-norske dager har bitt seg fast som en tradisjon hos den norske kolonien i Marina Baja. Vi krysser fingrene for ytterligere 10 år.Denne artikkelen er tidligere publisert i Aktuelt Spania i 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.