Norge har ett av Europas høyeste narkotikaforbruk

Fersk statistikk fra SSB viser at det i 2011 ble registrert 262 narkotikadødsfall i Norge, hvorav 48 i Oslo. Dette var litt høyere enn i 2010 (248), men betydelig lavere enn i toppårene 2000 og 2001. Da ble det registrert henholdsvis 350 og 400 narkorelaterte dødsfall.

Tekst: Bente Puig

Ser man på utviklingen de siste 13 årene, har dødstallene i store trekk vært stabile i Norge. Norge er fortsatt blant landene i Europa med absolutt flest narkotikarelaterte dødsfall i forhold til innbyggertall. At Norge ligger så høyt oppe på denne statistikken har sammenheng med en høy andel mennesker som injiserer stoff i stedet for å ta det på andre måter.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Da er faren større for overdose. Det er et generelt høyt forbruk av heroin i Norge. I land som Nederland og Spania ser man derimot en nedgang i antall injiseringer. Den nye statistikken viser at 30 prosent av alle dødsfallene i Norge i 2011 skyldtes inntak av heroin. Naturlige opiater fra legemidler stod for 24 prosent av dødsfallene, og metadon 18 prosent. Menn står for 77 prosent av narkotikadødsfallene. Norske politikere begynner å ta problematikken på alvor, og vurderer nå å starte tiltak med utdeling av motgiften Naloxon. Middelet brukes i California, der antall overdoser har gått betydelig ned.


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler