Nordmenn reiser mer enn før

Nordmenn topper den europeiske listen over charterturer for årets sommerferie. Totalt vil 875 000 reise sydover i sommer, og det er destinasjonslandene Italia og Spania som øker mest i prosent.

Tekst: Bente Puig

Men sommerens feire-land nummer én er Hellas, etterfulgt av Tyrkia og Spania, kan Star Tour melde. 170 000 nordmenn vil reise på pakketur til Spania i sommer. I takt med reiseaktiviteten stiger også forbruket. I følge en undersøkelse Respons har gjort for Star Tour, vil hver fjerde nordmann bruke mer penger på ferie i år. Det er først og fremst luksusting som hotell, mat og flyreise det brukes mer penger på.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Markedsdirektør i FINN reise, Terje Berg, melder at sommerbestillingene er i full gang, og at dette gjenspeiles i søkemønstrene på FINN reise. – Det er mange søk på typiske sesongreisemål som Hellas og Tyrk-ia, men det er Spania flest søker på i øyeblikket. Det har nok sammenheng med at dette er en helårsdestinasjon og at spanske reisemål representerer noe trygt og godt for oss nordmenn, sier Berge til Moss Avis.


Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!