Nordmenn reiser mer enn før

Nordmenn topper den europeiske listen over charterturer for årets sommerferie. Totalt vil 875 000 reise sydover i sommer, og det er destinasjonslandene Italia og Spania som øker mest i prosent.

Tekst: Bente Puig

Men sommerens feire-land nummer én er Hellas, etterfulgt av Tyrkia og Spania, kan Star Tour melde. 170 000 nordmenn vil reise på pakketur til Spania i sommer. I takt med reiseaktiviteten stiger også forbruket. I følge en undersøkelse Respons har gjort for Star Tour, vil hver fjerde nordmann bruke mer penger på ferie i år. Det er først og fremst luksusting som hotell, mat og flyreise det brukes mer penger på.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Markedsdirektør i FINN reise, Terje Berg, melder at sommerbestillingene er i full gang, og at dette gjenspeiles i søkemønstrene på FINN reise. – Det er mange søk på typiske sesongreisemål som Hellas og Tyrk-ia, men det er Spania flest søker på i øyeblikket. Det har nok sammenheng med at dette er en helårsdestinasjon og at spanske reisemål representerer noe trygt og godt for oss nordmenn, sier Berge til Moss Avis.


Leave a Reply

Your email address will not be published.