Nestor Martin Fernandez de la Torre – et unikt malertalent

Møtet med Nestor Martin-Fernandez de la Torre (1887-1938) er min største museums overraskelse. Noen ganger går verden meg hus forbi, mens andre ganger havner jeg rett oppi.

I oktober var jeg og familien på ferie i Las Palmas. At Grand Canaria hadde en figurativ maler av verdensklasse var jeg ikke klar over. Museo Nestor var bygd med en så harmonisk værdighet at stedet selv fortalte at det kunne skjule en skatt. Hadde på forhånd ingen kjennskap Museo Nestor, men min kone hadde lest om stedet og mente at vi skulle dra dit. www.museonestor.com/

Det som ventet oss var som å komme til paradis, en maler med høy X-faktor, særegen signatur og utviklet klassisk billedspråk. Klassisk billedspråk er bilder med substans, plastisitet og romforklaringer. I etterkant har lurt på hvem Nestor Martin-Fernandez de la Torre er og hvor har han hentet kunnskap fra?Aschehougs kunsthistorie har glemt Nestor, wikapedia har med Nestor på Spansk Tysk og Gresk, så noe markant plass i kunsthistorien har Nestor Martin-Fernandez de la Torre ikke fått. Mange slappe og lite markante malere har kommet forran Nestor Martin-Fernandez de la Torre og jeg spør hvorfor ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.