Murcia

Regionen Murcia er kjent som “Spanias kjøkkenhage” med sin store produksjon av frukt og grønnsaker. 70% av drueproduksjonen i denne regionen er av den stenfrie typen Apirena.

Tekst: Bente Puig

Murcia er Spanias største leverandør av denne druetypen hvor mesteparten eksporteres til andre land i Europa og Afrika. Murcia deltok nylig på den internasjonale kongressen “Grape Attaction 2012” arrangert av landbruksorganisasjonene Apoexpa og Fepex.

Ved landbruks-instituttet i Murcia jobbes det kontinuerlig med å videreutvikle og forbedre druetyper via blant annet poding. Dette gjør at Murcia har de beste druetyper når det gjelder smak, konsistens og størrelse på frukten, samt motstandsdyktighet overfor infeksjoner og sykdommer.

Bli med i Facebook Gruppen: Vi som trives på Costa Blanca


I følge tall fra Apoexpa er Apirena den mest brukte ferske frukten i Syd-Afrika. Nå arbeider organisasjonen med å åpne nye markeder i Asia og Midt-Østen. Europa er fortsatt den største forbrukeren av druetypen. 28% av all frukt og grønnsaker som produseres i Murcia i Spania går til eksport, 79% av rotgrønnsakene og 76% av frukten.


TIPS: LAST NED MURCIA GUIDEN – ALT DU TRENGER VITE OM MURCIA I SPANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published.