Møres store fotballår

I forrige sportsblikk gratulerte vi Molde med seriegullet. Nå er cupfinalen spilt, og vi kommer ikke utenom Møre denne gangen heller. Det ble ”Heia Hødd” hele cupkvelden og i Ulsteinvik var det full fart og fyrverkeri ved midnatt.

Tekst: Tom Bjørno

Hødd vant på straffer over Tromsø etter ekstraomganger og 1-1. Klubben reddet så vidt plassen i 1. divisjon et par uker tidligere. Bare målforskjellen holdt Hødd foran Tromsdalen. Høsten ble den reneste Askepott-historien med lille Hødd som hovedrolleinnehaver. Det er vel ikke til å komme forbi at endel moldensere jublet samtidig. Det var jo Tromsø som slo ut serievinneren i semifinalen. Skisesongen er i gang, og det er på tide for alle oss ”sportsidioter” å finne fram ullteppene. Underholdningsverdien er allerede på topp med en Petter Nortug som fortsetter å tirre svenskene. Northugs verbale krumspring fortsetter som før, og han gjør alt for å bli nabofolkets mest upopulære nordmann. Det ser nesten ut som om Petter trenger dette for å psyke seg selv opp.

Nordmenn på topp i alle grener, langrenn, kombinert og alpint, ja til og med i hoppbakken gikk det bra i sesongåpningen, samtidig som NRK sender et program som direkte hevder at svensker og nordmenn ikke er noe bedre enn skandaliserte finner når det kommer til doping. Bak denne påstanden skal en norsk anonym kilde stå. For at dette skal ha noen som helst troverdighet må den norske kilden iallfall ha mot til å stå fram! Anonyme påstander er jo umulig å forsvare seg mot. Er det ikke også typisk at det er en finsk ”filmskaper” som kommer med dette. Inntil denne kilden våger seg fram kan dette være en ikke-sak. Erfaringene viser at Finland og vintersport alltid skal tas med en tønne salt….Det vi reagerer mot er heller NRK og kringkastningssjefen. Han sier han vet hvem kilden er, og kaller ham relevant, derfor velger de å sende dette.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Vi synes man skal være forsiktig med bruke feige anonyme kilder som sannhetsvitner. Vi må også ta en smertefull tur inn i den spanske ligaen. Våre klubber i regionshovedstaden, Valencia og Levante, har kommet seg stort de siste ukene, inntil Valencia gikk på en stjernesmell lørdag 24. november. 0-4 borte mot Malaga var utrolig dårlig. Målene rant inn mot et ikke eksisterende Valenciaforsvar. Like ille gikk det med Levante hjemme, men det var mot Barcelona. Dermed er katalonerne 11 poeng foran erkervalen Real Madrid, som gikk på et nytt sjokktap, denne gangen mot Real Betis. I 2. divisjon fortsetter Elche å imponere helt på topp, i motsetning til Alicantes Hercules, som fortsetter å streve på bunnen. Barcelona har nå virkelig skaffet seg et overtak i den spanske toppdivisjonen.
Leave a Reply

Your email address will not be published.