Mest storslagne reisemål å besøke i Spania, 2020

I denne artikkelen ser vi på de mest storslagne reisemålene å besøke i Spania nå i år. For andre gode råd og tips kan du sjekke øvrige artikler på nettsiden. Her byr vi på det mange anser som Norges beste portal for anmeldelser.

Spania er og blir et av ferielandene norske reisende er aller gladest i. Det er det mange gode grunner til. Her finner vi helt nydelige strender, og godvær hele året rundt. Det finnes også mange familievennlige destinasjoner. Storbylivet er også fristende. Det samme gjelder naturprakt og flott kulturtilbud. Heldigvis finnes det mange gunstige flyvninger fra Norge til Spania.

Baskerland har mye å by på

Lengst nord-øst i Spania finner vi Baskerland. Det er en region med særegent språk og kultur. Det er også den plassen i Spania som byr på den aller best maten. Særlig er den nest største byen, San Sebastian, ensbetydende med gastronomi og topp restauranter. Verdens beste tapas finner du i gamlebyen i San Sebastian, som heter Donostea på baskisk.

Å stå i baren på en tapasbar her og gomle alskens herlig godbiter, med alt fra spekeskinke til røkt torsk å velge blant, er en herlig opplevelse. San Sebastian har også nydelige strender. Siden det er kjøligere her enn mange andre plasser i Spania er det mange Madrid-borgere som legger sommerferien nettopp til San Sebastian.

Nabobyen, Bilbao, er den største i Baskerland. Det er en skikkelig storby med alt det betyr av kulturtilbud og uteliv. Bilbao har et av Spanias mest berømte kunstmuseer, Guggenheim museet. Du finner også topp shoppingmuligheter i byen samt San Mames, et splitter nytt fotballstadium som er at av Europas flotteste.

Er du først på utforsking av Nord-Spania, har forresten også den nord-vestligste regionen, Galicia, mye å by på. Det mest berømte reisemålet her er utvilsomt Santiago de Compostela, som er endepunkt for den berømte pilgrimsvandringen. Byens katedral er storslagen, og det finnes masse spennende gammel historie å hygge seg med.

Ute ved kysten i Galicia finner vi byer som Vigo og La Coruna. Landskapet kan minne om våre norske fjorder. Sjømaten du finner her anses av mange som den beste i hele Spania. Den lokale hvitvinen, Albarino, er også å anbefale.

Valencia er den heteste storbyen


De aller fleste er vel godt kjent med de to største byene i Spania – Madrid og Barcelona. De har masse å by på for alle typer tilreisende. Maten er storslagen, kulturtilbudet er uslåelig, og shopping mulighetene er i internasjonal toppklasse.

Bedre fotball finnes vel ikke, og det skorter ikke akkurat på uteliv og restauranttilbud heller.
Den heteste storbyen nå er faktisk Valencia. Den ligger noen mil lengre sør langs Middelhavskysten fra Barcelona. Klimaet er hakket bedre, og ikke langt fra sentrum finner du flotte strender. Det betyr at en storbyferie i Valencia fort kan kombineres med strandferie.

Før rant det en diger elv gjennom sentrum av Valencia. Etter flere alvorlige oversvømmelser endret man elvas løp. Det førte til at et tørrlagt elveløp skar midt gjennom byen. Løsningen ble å bygge et fantastisk kultursenter som fyller den gamle elva.

Her finner du vitenskapsmuseum, akvarium, botanisk hage, digre parker, konsertsaler og mye mer. Alt sammen ser futuristisk og spennende ut, og er vel verdt en dag eller to med utforsking.

I Valencias gamleby finner du alt du kan vente fra en topp europeisk storby. Her er det et herlig, intimt uteliv og mange restauranter i ypperste klasse.

Da er det bare å pakke sekken og glede seg, også i 2020 har Spania mange attraktive reisemål å varte opp med. De passer for alle slags reisende. Norge har for lengst lagt sin elsk på Spania. Det er det ingen grunn til å tro at vil endre seg med det første.

Leave a Reply

Your email address will not be published.