Merkel bekymret for spansk ungdomsledighet

Det tyske statsministeren Angela Merkel uttrykte sin bekymring for ungdoms-ledigheten i Spania under en samtale med den spanske visepresidenten Soraya Sáenz de Santamaría i Berlin nylig. I samme forbindelse uttrykte hun også at Tyskland er åpen for et samarbeid innenfor skolering av både arbeidsløse og næringslivet.

Tekst: Bente Puig

Vise-presidenten uttalte etter møtet at de hadde diskutert utviklingen av reformene som er gjort i Spania, og hevdet at Tyskland er fornøyde med tiltakene. «Vi har oppnådd troverdighet og tillitt», understreket de Santamaría. Vedrørende Merkels bekymring for ungdomsledigheten, uttalte visepresidenten at hun informerte den tyske statsministeren om den spanske regjeringens strakstiltak siktet på ungdom og arbeidsplasser, utdanning og kreditter for små og mellomstore bedrifter.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

De Santamaría understreket det viktige samarbeidet mellom Madrid og Berlin med hensikt å følge det tyske systemet for utdanning og skolering av unge. Visepresident-en nevnte også EUs hjelp på 6 milliarder euro øremerket bekjempelsen av ungdomsledighet i Syd-Europa.
Leave a Reply

Your email address will not be published.