Mennesker i nød

22 oktober i fjor kom det noen personer sammen fra den norske skolen, den norske klubben, frivilligsentralen, Callosa-aksjonen, Sjømannskjerka, Kiwanis og flere andre av disse som har en veldedig profil her på Costa Blanca. Alle hadde hatt tanker om å gjøre en innsats for å avhjelpe noe av den triste nøden som flere års krise hadde skapt i området, og å var de innstilt på å gjøre noe.

Som Sverre Fortun sa på det første møtet: ”Vi norske som bor her nede aner ikke hvor godt vi har det og hvor ille det er blitt for spanierne som nå har hatt nedgangstider i fire år. Det er derfor viktig at vi gir dem en håndsrekning.” Etterhvert organiserte folk seg i en arbeidsgruppe under slagordet: Hjelp oss å Hjelpe. Sverre Fortun tok på seg å lede gruppa og det ble bestemt at et antall børser ville bli satt ut for å samle inn penger. Det Mennesker i nød positive ved Hjelp oss å Hjelpe er en sterk og ekte følelse av å jobbe sammen mot et godt formål. Fellesskapet og selve målet er det viktigste for alle her og ingen prøver å spille Sjefen. Børsene plassertes på restauranter, banker, skoler, klubber, aldershjem og i firmaer hvor nordmenn vanker. I 10 dager sto børsene der og resultatet må sies å være godt til å være første gang. Pengene ble talt opp i banken og som kasserer stilte Åge Myrvold fra Kiwanis. Her gikk én del til Emaus, én del til Sosialkontoret i Alfaz del Pi og én del til Callosa-aksjonen. (Se bildet fra overrekkelsen). Hele aksjonen blir revidert av Ole Søvik og Øystein Skjold.

Flere er med og hjelper!
Frivilligsentralen i Alfaz del Pi har kontaktet frivilligsentralene i Vestfold og bedt dem samle inn varme klær parkaser, ulltepper og liknende som er godt å ha på den kalde årstida. De samler nå inn slike ting og Bjørn Terje Berg fra Flyttespesialisten, vil kjøre det hele ned til oss, uten at det skal koste noe. Flyttespesialisten viser her skikkelig hjertelag og vil fortsette å kjøre ned klær og ulltepper samlet inn i Norge. Flyttespesialisten i Horten har over lengre tid kjørt ned innsamlede klær og leker gratis som Sverre Fortun har tatt imot her i Alfaz del Pi. Nå er alt delt ut til jul. Men de som vil sende ned ting kan ta kontakt med Flyttespesialisten i Horten. Pakk klær-leker og sko i solide svarte søppelsekker, og merk dem med Sverre Fortun. Her blir de sortert og delt ut til dem som trenger det mest.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Vil du Hjelpe oss å Hjelpe?
Hvis du ønsker å støtte hjelpeprosjektet med en pengegave så er det full anledning til det. Du kan bruke bankgiro, men husk å skrive Hjelp oss å Hjelpe på blanketten! Kontonummer: Norge: DNB 1204 69 82000. Spania: Kiwanis: IBAN Es 45 2100 4453 8702 0013 6636

”I februar,” sier Sverre Fortun, ”vil vi gå en runde til. Vi har nå fått med oss flere, så dette ser lovende ut. Og så vil jeg på vegne av hjelpeprosjektet få takke alle som har støttet oss. Hjertellig takk, Allesammen! Aktuelt Spania ønsker Hjelp oss å Hjelpe lykke til videre med arbeidet!Leave a Reply

Your email address will not be published.