Mat er viktig for spanjolene

Mat er viktig for spanjoler flest, men viste du at de tapasrettene som du fyller magen din med ikke er middag, men måltid som blir spist i løpet av dagen og at frokosten er det minste måltidet?

Spanjolene elsker å spise, men det tar seg god tid når de gjør det. De spiser også mer enn folk flest, men er på farta mellom måltidene så alt får tida til å synke. Før du besøker Spania er det viktig å bli litt kjent med rutinene så du får med deg mest mulig av det kulturelle rundt det spanske matfatet.

Mat og kunst

Besøker du byer slik som Barcelona vil du kjapt se at mat og kunst går hånd i hånd, og at de lokale kommer inn sent til steder slik som Bar Cañete and Jai-Ca for spise tapas for å kunne gjøre seg klar til middag. Det spanske matfatet er fargerikt, men du vil raskt se at de ulike matstedene ikke fokuserer så mye på hvordan det ser ut, men kvaliteten på maten. Slik som når du spiller på fruktmaskinene på Storspiller.com , her er du ute etter spillet i seg selv ikke det estetiske. Er maten god så spiller ikke det så stor rolle på hvordan stedet ser ut, for med god mat er det god stemning. Er du en av de som er ute etter å kunne lage de gode små rettene hjemme har kokken Rodrigo Belda samlet de beste oppskriftene i en kokebok som simpelthen heter «Tapas»

Matvanene

Tilbake til matvanene til spanjolene, reiser du til Spania burde du prøve ut den spanske måten å spise mat på. Spis noe lett til frokost slik som de gjør; sterk kaffe med varm melk, noen søte boller med syltetøy og noen Marie-kjeks så er du der. Etter dette begynner moroa, spis småretter av tapas utover dagen, lunsj er det største måltidet, og du vil kjapt skjønne hvorfor de trenger en siesta. Senere har du et lite mellommåltid, før du begir deg ut på middagen som er et enkelt måltid rundt 9-tiden på kvelden bestående av ris med sjømat eller kjøtt. Sosialiseringen slutter ikke der, mange spanjoler kommer seg ikke i seng før etter midnatt, og enda senere i sommermånedene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.