Marlboroughs yngste- Fra Pamplona til New York…

Marlborough galleriet i New York er kunstens Rolls Royce, og kun det beste av det beste blir hengt opp på veggene i det fasjonable galleriet som har store navn på utstillerlisten; Francis Bacon, Manolo Valdés, Andy Warhol, Jasper Johns, Miró og Lucian Freud. Yngste tilskudd på listen er den spanske skulptøren David Rodríguez Caballero.

Tekst: Bente Puig

Kunstneren er født i Palencia og vokst opp i Pamplona. Han kommer fra en høyst ordinær familie, og studerte Fine Art i Vizcaya. Mens han studerte jobbet han som kelner ved en av de lokale restaurantene, og serverte drinker under San Fermines.

Trenger du leiebil? Garantert billigst


I dag er han en av de hotteste artistene i New York, og den yngste utstiller ved Marlborough. Hundre år etter at den kjente poeten Federico García Lorca fra Granada fant inspirasjon i den pulserende byen, har Rodriguez Caballero fulgt i hans fotspor og bosatt seg i det fasjonable Tribeca på Manhattan.Hans loftsleilighet utgjør rollen som bolig og studio. 41 åringen står opp hver dag kl. 5.30 for å arbeide. Selv kaller han seg “kunstmaler med aluminium”. Kunstneren forvandler det kalde materialet til fantastiske skulpturer i forskjellige former og farger. Hans skulpturer er ofte å finne i gallerier i Tyskland, Italia, Sør-Korea og Russland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.