Marlboroughs yngste- Fra Pamplona til New York…

Marlborough galleriet i New York er kunstens Rolls Royce, og kun det beste av det beste blir hengt opp på veggene i det fasjonable galleriet som har store navn på utstillerlisten; Francis Bacon, Manolo Valdés, Andy Warhol, Jasper Johns, Miró og Lucian Freud. Yngste tilskudd på listen er den spanske skulptøren David Rodríguez Caballero.

Tekst: Bente Puig

Kunstneren er født i Palencia og vokst opp i Pamplona. Han kommer fra en høyst ordinær familie, og studerte Fine Art i Vizcaya. Mens han studerte jobbet han som kelner ved en av de lokale restaurantene, og serverte drinker under San Fermines.

Trenger du leiebil? Garantert billigst


I dag er han en av de hotteste artistene i New York, og den yngste utstiller ved Marlborough. Hundre år etter at den kjente poeten Federico García Lorca fra Granada fant inspirasjon i den pulserende byen, har Rodriguez Caballero fulgt i hans fotspor og bosatt seg i det fasjonable Tribeca på Manhattan.Hans loftsleilighet utgjør rollen som bolig og studio. 41 åringen står opp hver dag kl. 5.30 for å arbeide. Selv kaller han seg “kunstmaler med aluminium”. Kunstneren forvandler det kalde materialet til fantastiske skulpturer i forskjellige former og farger. Hans skulpturer er ofte å finne i gallerier i Tyskland, Italia, Sør-Korea og Russland.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler