Markedet i Polop

Jeg er så fascinert av lokale marked, de har sin egen sjarm og tradisjon. Det er sjelden jeg er på et nytt sted, uten å besøke et lokalt marked. Det er flere marked å velge mellom i de nærliggende byene til La Nucia. Vi valgte søndagsmarkedet i Polop. Det er det største markedet i området.

Landskapet rundt markedet i Polop, skiller seg ut fra andre marked jeg har vært på. Et høyreist fjell med myke og harde formasjoner, danner en herlig ramme rundt omgivelsene. Fjellets fargespill er i toner av oker blandet med nyanser av grått. Synet av fjellet gir meg en slags indre ro.

Markedet i Polop, minner mest om et bruktmarked. Det er mye av utvalget jeg som turist, oppfatter som skrot, men som kan være nyttig for de som bor her. Gatelangs vandrer vi mellom bruksgjenstander som verktøy, elektronikk og symaskiner. Innimellom dukker det opp fargerike strandvesker, dyrebare antikviteter og lekre keramikk krukker med fargerike malerier. Det er sko og klær, leker, frukt og planter. Det er ikke mangel på utvalget, men kanskje kjøpere…?


Solen står høyt på himmelen, hver eneste solstråle varmer huden min. Det er vindstille, og hett. Vi forlater markedet i Polop til fordel for stranden i Calpe med svalende bris og bølgeskvulp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.