Mange råd mot pollenallergi

En fjerdel av befolkningen sliter med pollenallergi. Selv om pollenallergikere slipper billigere unna i Spania enn i Skandinavia, merkes det godt her også. Ifølge den svenske avisen Aftonbladet er dette noen av de vanligste alternative behandlingsformene:

Tekst: Tom Bjørnø

Akupunktur. Mellom seks og åtte behandlinger skal være tilstrekkelig, og bør starte tidlig om våren. Nålene settes på punkter i kroppen som påvirker allergi.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Allermin, Allmin, Allmyn. Kosttilskudd laget av urten perilla, også kalt purpurnesle. Skal hjelpe mot rennende eller tett nese og kløe i øynene. Finnes både flytende og som kapsler og tyggegummi.

Antroposofisk behandling. Behandler hele kroppen og ikke bare allergiske symptomer. Sitrusekstraktet gencydo er en av ingrediensene, som settes med sprøyte tre ganger i uka.

Astaxin. Pulver av mikroalger med mye C- og E-vitamin.

Bivoks. Tygges for å åpne opp tett nese.

Homeopati. Sykdomslære der pasienten utsettes for produkter som gir symptomer som ligner på allergi.

Koksaltoppløsning. Dryppes eller sprayes i nesen to – tre ganger daglig for å skylle bort allergifremkallende stoffer. Skader ikke slimhinnen, og skal gi bedre effekt av antiallergisk medisin. Spesielt bra for barn med neseplager.

Luftrenser. Filtrerer bort støv, sporer, pollen, tobakksrøyk og andre plagsomme partikler i huset. Finnes også i mange moderne biler, samt som bærbar miniutgave.

Medinose. Batteridrevet apparat med dioder som utstråler rødt lys i neseborene. Ifølge produsenten er 3 x 4,5 minutter daglig belysning tilstrekkelig for å lindre allergiske reaksjoner i bihulene.

MSM lignisul. Kosttilskudd av organisk svovel som skal dempe allergiske reaksjoner.

Nasaleze. Nesespray fra finkornet pulver av furu-cellulose. Danner en gelé som skal forsterke nesens naturlige beskyttelsesbarriere mot pollen.

Nasaline. Neseskyller som fylles med saltvann. Vannet helles i det ene neseboret og renner ut gjennom det andre. Skyller bort pollen og fukter slimhinnene.

Polbax. Pollenekstrakt som skal gi forebyggende energi.

Renässans protect. Fettspray som danner en hinne i nesen som hindrer pollenkorn i å nå fram til slimhinnene.

Rhinoplex. Homeopatisk middel mot snue, tett nese, nysing og rennende øyne.

Rød løk. Fersk løk stimulerer tåre-produksjonen, som holder andre irriterende partikler borte fra øynene. Løken skal være rød – uvisst av hvilken grunn.

Vitaminer. Helsekostforhandlere mener at ekstra tilskudd av C- og B-vitaminer styrker immunforsvaret, med god effekt i pollensesongen.

Urter. Øyentrøst og sabadilla sies å stimulere tårekjertlene og slimhinnene i de øvre luftveiene. Har lenge vært brukt mot høysnue.


Denne artikkelen er tidligere publisert i Aktuelt Spania i 2012.
Leave a Reply

Your email address will not be published.