Slik får du kommentarer på dine blogginnlegg

Du har nettopp lagt ut et nytt blogginnlegg, og du sitter spent og venter på store mengder med kommentarer fra dine trofaste lesere. Men ingenting skjer. Å få kommentarer og tilbakemeldinger på sine blogginnlegg er en viktig del av det å kommunisere med sine lesere. Å få tilbakemelding på sitt arbeid eller synspunkter, og få en bekreftelse på at noen setter pris på det som du skriver. I dette blogginnlegget får du helt konkrete tips på hvordan få flere kommentarer på dine blogginnlegg.

#1 Start en kommentargruppe

Dette er nytt for mange men veldig utbredt i utlandet. Det handler rett og slett om å inngå samarbeid med andre som blogger innenfor samme tema som deg selv. Når du har lansert et nytt blogginnlegg går de andre deltakerne i kommentargruppen inn og legger igjen en kommentar, og det samme må du gjøre for dem. På den måten får du mange kommentarer på hvert eneste blogginnlegg, og dette øker også sjansen for at andre vil kommentere også. I tillegg er det også vanlig at de deler ditt blogginnlegg med sine lesere på f.eks Facebook, Google+, Instagram, Pinterest, SnapChat og Twitter. På den måten blir blogginnlegget ditt spredt til mange, og gir mye trafikk til bloggen din.

#2 Be dine venner om å kommentere dine blogginnlegg

Dette er helt naturlig og noe som mange gjør allerede. Når du har laget et nytt blogginnlegg så send linken til venner og familie, og be dem om å kommentere blogginnlegget ditt. Ofte er det slik at ingen ønsker å være den første til å kommentere et blogginnlegg. På denne måten fjerner du presset fra dem når du allerede har fått en del kommentarer fra venner og familie.

#3 Avslutt dine blogginnlegg med et spørsmål

Spør leserne dine hva de synes om det temaet du skriver om. Driver du en moteblogg og har lagt ut bilder av klær fra din siste shoppingrunde, så spør hva leserne dine likte eller ikke likte med klærne. På den måten inkluderer du leserne dine og skaper et tettere forhold med dem.

#4 Arranger en kommentar konkurranse

Har du noe å gi til dine lesere så kan det være lurt å arrangere en kommentar konkurranse der eneste kriteriet for å delta i konkurransen er å legge igjen en kommentar. En enkel og effektiv måte å få mye kommentarer på. En annen positiv effekt med dette er når nye lesere ser at du har mange kommentarer, så får de inntrykk av at dette er en populær blogg som de vil ta del i fremover.

#5 Opprett en toppliste over de som kommenterer mest

Dette oppretter du for å gi leserne dine en god grunn til å kommentere ofte på bloggen din. En vinn vinn situasjon der du får mye kommentarer fra mange lesere, og den som kommenterer får trafikk til sin blogg ved å befinne seg på topplisten din. Hvor mange besøkende tror du ikke bloggene på topplisten til blogg.no får bare for at de er på topplisten?

#6 Installer plugins som vil få leserne til å kommentere dine blogginnlegg

Har du en WordPress blogg så finnes det flere virkelig gode plugins som gir leserne dine lyst til å kommentere dine blogginnlegg.

Et av mine favoritter er Comment luv. Dette er et gratis plugin som skjekker lesernes RSS Feed når det blir lagt igjen en kommentar, og viser tittelen på det siste blogginnlegget.

Det er klart at innholdet i blogginnlegget ditt er det mest avgjørende for om du får mange kommentarer på dine blogginnlegg, men punktene over kan gjøre forskjellen på om du får litt eller mange kommentarer.

55 thoughts on “Slik får du kommentarer på dine blogginnlegg

 • March 25, 2013 at 10:56 am
  Permalink

  Hei, og takk for en svært hjelpsom side! Jeg er ganske så fersk, og har fått svært lite respons på min side, og få lesere. Men jeg må vel være tålmodig. Jeg har noen svært få venner som har skrevet et par kommentarer. Jeg skriver om et tema som nok ikke er for alle og enhver, og familie og en del venner tror jeg ikke er særlig interessert… Men jeg håper og tror at det må finnes noen der ute som vil like det jeg legger ut. Da blir kanskje greia å linke til andre sider? Ja, og prøve å engasjere leserne mer. Jeg vet ikke om noen som har samme opplegget som meg, så det er litt vanskelig. Men det er en trøst å lese dine tips, det hinder meg i å gi opp allerede nå! Så tusen takk!

  Ja, så har jeg et spørsmål:
  Når man legger igjen en kommentar her, så kan man hake av for “notify me of followup comments via e-mail”. Jeg leste et sted at det er noe man kan aktivere i kontrollpanelet i wordpress, men jeg har ikke det valget. Er det en egen plugin?

 • April 3, 2013 at 7:31 am
  Permalink

  Tusen takk for en kjempefin artikkel – akkurat hva jeg var på leit etter, og selv om det er lenge siden den ble postet så er den like aktuell i dag 🙂

 • June 14, 2013 at 9:53 pm
  Permalink

  Hei, nyttig informasjon…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *