Mallorca

Mange forbinder kanskje middelhavsøyen Mallorca med Magaluf, festglade ungdommer og et daglig alkoholinntak godt over gjennomsnittet, men den fantastiske øyen har mer å by på enn kun partyfaktor og dunkende musikk til langt inn i morgentimene.

Magaluf har nærmest blitt definisjonen på Mallorca i Spania. Det er et av de mest populære stedene for ungdom i alderen 18-25 år å reise for å feste, men øyen har en historie det er verdt å sjekke ut også.

Sommersesongen nærmer seg også slutten i september måned, men det er fortsatt et attraktivt reisemål for turister året rundt. I vintermånedene er gjennomsnittstemperaturen rundt 14 grader, så det er fortsatt godt og mildt og mulig å oppleve masse rart utenfor den umiddelbare badesesongen.

Palma
Palma er hovedstaden på Mallorca, og ettersom det er en relativt stor by på en øy i Middelhavet, har Palma blitt offer for erobringer og invasjoner opp igjennom historien. Det legger grunnlaget for en historisk og kulturell ferieopplevelse på Mallorca.

La Seu Cathedral er den mest storslåtte og fantastiske bygningen i Palma. Katedralen tok nesten 400 år å bygge etter at den ble påbegynt av Kong James I av Aragon i 1229, og avsluttet i år 1601. Den er 121 meter lang, 55 meter bred og det høyeste punktet er 44 meter høyt. Det er et utrolig byggverk med masse av historie, og den er vakker både på utsiden og innsiden.

Palma har også en rekke nydelige tapasrestauranter med fantastisk god drikke og mat, samt en rolig og avslappende stemning. Perfekt for en avkoblingsferie, med andre ord!

Fiestaer
Det er to store fiestaer i Palma i løpet av året, der hele byen samler seg og fester til langt ut i nattetimene. For en annerledes og spesiell opplevelse er det absolutt verdt å ta turen for å oppleve det på nært hold. Den første fiestaen er Sant Sebastian den 19. januar. Den formelle feiringen av Sant Sebastian finner sted den 20. januar, men kvelden i forveien er det en kjempefest med mye liv.

San Joan er feiret i forbindelse med sommersolvervet, natt til 24. juni. Da er det naturligvis mer turister der grunnet sommerværet, men det er uansett en veldig spesiell dag i lokalmiljøet også. Den 23. juni er det store bål og de lokale kler seg ut som djevler og demoner. Det er med andre ord en helt unik fest og feiring, og begge er absolutt verdt å få med seg.

Fotball
Mallorca har også et fotballag du kan koble av med omtrent året rundt. Fotballsesongen er fra slutten av august til midten av mai, og Mallorca har hjemmekamper stort sett annenhver helg. Skulle du dra sørover en helg Mallorca spiller hjemmekamp, er det en spesiell opplevelse å se fotball på den øyen. Setter du en tippelapp først, så får du mer spenning under kampen også.

Leave a Reply

Your email address will not be published.