Makaroni-svindler på tiltalebenken

En kvinne fra San Juan i Alicante tilbød arbeidsledige og husmødre 400€ for å lage makaronikjeder og fylle partyposer for salg til store butikker.

Tekst: Bente Puig

Arbeiderne måtte betale 50€ i depositum til kvinnen som tilbød dem arbeide i sitt fiktive businessprosjekt. Ingen så noen gang snurten av lønningene, og over 200 anmeldte forholdet til politiet.

I dag sitter damen bak svindelen på tiltalebenken og risikerer to års fengsel og oppreisning til sine ofre. Kvinnen startet systematisk svindel allerede i 2009. Det var også da de første anmeldelsene kom inn til politiet. Hun tilbød arbeidet over internett, og mot 50€ i depositum fikk arbeideren tilsendt nødvendig materiale i posten. Pakken kom som avtalt, og etter at arbeiderne hadde returnert pakken med ferdig materiale forsvant kvinnen sporløst og lønningen uteble.

Etter rassia i kvinnens leilighet fant politiet 90 000 sløyfer fordelt i partyposer, samt 12 000 håndmalte makaronikjeder. De fl este arbeiderne var fra San Juan der kvinnen var godt kjent. Det var også ofre fra Elche, Mutxamel, El Campello og Murcia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.