Makaroni-svindler på tiltalebenken

En kvinne fra San Juan i Alicante tilbød arbeidsledige og husmødre 400€ for å lage makaronikjeder og fylle partyposer for salg til store butikker.

Tekst: Bente Puig

Arbeiderne måtte betale 50€ i depositum til kvinnen som tilbød dem arbeide i sitt fiktive businessprosjekt. Ingen så noen gang snurten av lønningene, og over 200 anmeldte forholdet til politiet.

I dag sitter damen bak svindelen på tiltalebenken og risikerer to års fengsel og oppreisning til sine ofre. Kvinnen startet systematisk svindel allerede i 2009. Det var også da de første anmeldelsene kom inn til politiet. Hun tilbød arbeidet over internett, og mot 50€ i depositum fikk arbeideren tilsendt nødvendig materiale i posten. Pakken kom som avtalt, og etter at arbeiderne hadde returnert pakken med ferdig materiale forsvant kvinnen sporløst og lønningen uteble.

Etter rassia i kvinnens leilighet fant politiet 90 000 sløyfer fordelt i partyposer, samt 12 000 håndmalte makaronikjeder. De fl este arbeiderne var fra San Juan der kvinnen var godt kjent. Det var også ofre fra Elche, Mutxamel, El Campello og Murcia.

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!