Magiske Valencia

Valencia havner ofte i skyggen av Barcelona for de som ønsker å besøke Spanias østkyst, og selv om den årlige Fallas-festivalen er over for i år, kan du få med deg litt tidlig sommervarme hvis du setter deg på flyet nedover til solkysten. I månedsskiftet mars/april ligger nemlig gradestokken ofte rundt 20 grader, og du kan derfor unnslippe den siste resten av snø og slaps hjemme i Norge.

Stranden ligger for dine føtter

Ettersom varmen kommer inn over Valencia for fullt, og vi nettopp har gått over til sommertid, kan du gå rett til byens lange strand som ligger ca. 6 km fra sentrum. Valencia er som skapt for sykling, og du kan derfor leie deg en tohjuling, sånn at du i tillegg får trent opp den dvaske norske vinterkroppen. Playa de Malvarrosa og Playa de Levante ligger begge like ved havnen, men de er såpass store og lite befolket på denne årstiden at vi garanterer mer enn nok plass.

Valencia er endelig med i toppen av La Liga igjen

Sportsinteresserte husker kanskje glansdagene til FC Valencia når de gjorde det bra i Champions League og hadde den norske spissen John Carew på laget. Valencia tapte finalene både i 2000 og 2001, og i den sistnevnte finalen scoret Carew i straffesparkkonkurransen. Siden den gang har klubben opplevd flere magre år og økonomiske problemer, men nå peker alle odds på nett i retning av at laget kvalifiserer seg for Mesterligaen igjen. Med ni kamper igjen har Valencia hele 12 poengs forsprang på 5. plassen, og det er derfor ingen som våger å tippe at laget ikke skal få spise kirsebær med de store igjen fra og med neste høst.Opplev mat og museer i toppklasse

Valencia er allikevel mer enn strender og fotball, og byen har både mat og museer i toppklasse. Historieinteresserte kan få med seg byens historiske museum som kronologisk viser byens utvikling fra romertiden fram til i dag. Selv om du går glipp av årets Las Fallas-festival kan du stikke innom museet og se på enkelte av dukkene som har vært med i paraden opp gjennom årene. Figurene er veldig godt laget, og selv de mindre interesserte lar seg raskt fascinere av de mange forskjellige figurene som er utstilt. Valencias mest kjente bygning er Bygningen for kunst og vitenskap, hvor du finner både vitenskaps- og kunstmuseet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.